Osmanlıca Öğrenen Kursiyerlere Sertifika Verildi - Son Dakika
Yerel

Osmanlıca Öğrenen Kursiyerlere Sertifika Verildi

Afyonkarahisar'da düzenlenen "Osmanlıca Kursu"na katılan 86 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

15.09.2012 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da düzenlenen "Osmanlıca Kursu"na katılan 86 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Alimoğlu Kültür Sanat Merkezi'nin faaliyet gösterdiği tarihi Çeşmeli Konak'ta, "Osmanlıca Kursu"nu tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verilmesi için düzenlenen törende, Türk arşivlerinin Selçuklular dönemine kadar dayandığını, Osmanlıca çok sayıda eser bulunduğunu ve bunların çevrilmesi için bazen yurt dışından uzmanlar getirildiğini söyledi.

Günlük yaşamda Osmanlıca yazıtlarla karşılaşıldığını ama çoğunluğunda ne yazdığının bilinemediğini dile getiren Balkanlıoğlu, "Artık geçmişimizle barışmamız gerekiyor. Çok büyük bir devletiz, dünyanın birçok yerinde eserlerimiz var. Bosna'ya kadar ecdadımızın eserleri var. Oraya kadar kültürümüzü götürmüşler, ezanlar okunuyor. O dönemden kalan eserlerin okunup anlaşılabilmesi çok önemli" dedi.

Avrupa'da insanlara "içine cin girmiş" gerekçesiyle işkence edildiği dönemlerde benzer rahatsızlıkları bulunanların Osmanlı Devleti döneminde tedavilerinin musikiyle yapıldığını anlatan Balkanlıoğlu, bu tarihi konakta Türk Sanat Müziği kursları da verildiğini anlattı.

Daha sonra, Balkanlıoğlu, Osmanlıca Kursunu veren Dr. Mustafa Bayar'a plaket verdi.

Alimoğlu Kültür Sanat Merkezi'nde açılan Osmanlıca Kursuna başvuran 107 kişiden kursa devam ederek başarılı olan 86'sına sertifikaları teslim edildi.

Diksiyon, Arapça, Türk Sanat Müziği, kişisel gelişim kurslarıyla ilgili eğitimciler ve kursiyerlere de sertifikalarının verildiği törende, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müjdat Karagöz, Alimoğlu Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu hazır bulundu.

Muhabir: Serdar Yılmaz

Yayıncı: Sedat Gök - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmanlıca Öğrenen Kursiyerlere Sertifika Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement