Oyunculuk Yeteneği Olan Çocuklara Eğitim Fırsatı - Son Dakika
Kültür Sanat

Oyunculuk Yeteneği Olan Çocuklara Eğitim Fırsatı

Oyunculuk Yeteneği Olan Çocuklara Eğitim Fırsatı

Ekol Drama Sanat Evi, Geleceğin Yıldızları Olmaya Aday Yetenekli Çocukları Arıyor.

22.11.2010 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde 12,19 ve 26 Aralık 2010 tarihlerinde düzenlenecek Çocuk Reklam Dizi ve Sinema Oyunculuğu Seçmeleri'nde eğitime katılma hakkı kazanacak 5-15 yaş arası sınırlı sayıdaki çocuk, reklam, dizi ve sinema sektörüne fiziksel ve psikolojik açıdan hazırlanacak.

Kuruluş amacı Türkiye'de özgüveni yüksek, topluluk önünde konuşma becerisi gelişmiş, donanımlı bireyler yetiştirmek olan Ekol Drama Sanat Evi'nin oyunculuk yeteneğine sahip çocuklara ulaşmak amacıyla her yıl düzenlediği Çocuk Reklam Dizi Sinema Oyunculuğu seçmeleri, bu yıl Forum İstanbul'da gerçekleştirilecek. Yüzlerce başvurudan sınırlı sayıda çocuğun kaydının yapılacağı seçmelerde jüri, Ekol Drama Sanat Evi kurucusu Gülsen ÇALTIL ile Ekol Drama Sanat Evi Genel Sanat Yönetmeni Ayla ALGAN'ın yanı sıra drama/tiyatro bölümü eğitmenlerinden Ergün DEMİR, Alper Yakıcı, Deniz SORUKLU, Fulya Aksular ve Erman BOSTAN'dan oluşuyor. Duyuruları takiben başvuran adaylara seçmelerin yapılacağı günlerde uygun saatlere randevu veriliyor. Sonuçlar ise seçmeleri takibeden 10 gün içinde telefonla bildiriliyor. Seçmelerden 15 gün sonra başlayan bedelli eğitimler her hafta Pazar günleri 3 saat olmak üzere toplam 12 hafta devam ediyor. Sınıflar, 5-6/ 7-9/ 10-12/ 13-15 yaş grupları göre oluşturuyor. Bu eğitimin sonunda derslerde başarı gösteren ve devamsızlık yapmayan çocuk/genç sertifika almaya hak kazanıyor. Eğitim kalitesi, geniş içeriği ve eğitimci kadrosuyla sektörün en önde gelen yapım şirketleri ve cast ajansları tarafından kabul gören Ekol Drama Sanat Evi, oyuncu seçmelerinde ilk başvurulan adres oluyor.

Gerçek yetenekli çocukların bulunması amaçlanıyor

Ekol Drama Sanat Evi, 1999 yılında başlattığı sanatın pek çok dalını kapsayan eğitimlerine sektörden gelen talep doğrultusunda çocuk ve gençlere yönelik reklam, dizi ve sinema eğitimlerini de ekledi. Kurslara katılacak çocukların kişisel ve psikolojik gelişimlerinin zarar görmemesi açısından doğru adayların tespit edilmesi için sıkı kriterler belirlendi. Bu kapsamda sadece aileleri istediği için değil gerçekten yeteneği ve isteği olan çocukların belirlenebilmesi için seçmeler yapılıyor. Birkaç hafta sonu devam eden seçmeler ile konu kamuoyunun gündemine taşınmış oluyor. Etkinlikler kapsamında düzenlenen Ekol Drama mezunu genç ünlülerin katıldığı söyleşiler ile ailelerin bilinçlenmesi ve bilgilendirilmesi sağlanıyor. Bu yılki Çocuk Reklam Dizi Sinema Oyunculuğu seçmelerinde de Ayberk Koçar ve Naz Aker "Çocuk oyuncu olmak çok kolay/ çok zor" başlığı altında bir forum yapacaklar. Ayrıca toplantılara Ekol Drama Sanat Evi eğitmenlerinden Derya Alabora, Işıl Özgentürk, Asım Ekren ve Zehra Belevi katılacak. Ekol Drama Sanat Evi'nde eğitimlerini tamamladıktan sonra başarılarıyla kısa sürede kamuoyunun takdirini kazanmış pek çok Ekol Drama mezunu da söyleşilerde deneyimlerini paylaşacak.

Dünyanın en yakışıklısından en güzel modele kadar onlarca ünlü eğitildi

Ekol Drama Sanat Evi'nin mezunları arasında Aliye Dizisi'nde Arda'yı oynayan Ayberk Koçer ve Ayşe'yi oynayan Beril Işık, Karınca Yuvası'ndan Ceren Sarıdede, geçtiğimiz yılın hit dizisi Aşk-ı Memnu'nun başarılı oyuncusu Hazal Kaya, Şarkı Söylemek Lazım ve Elveda Rumeli'yle çıkış yapan Hande Subaşı, yine Elveda Rumeli'den tanınan 2005 Dünyanın En Yakışıklı Erkeği Tolga Sayışman, Çemberim'de Gül Oya dizisinden Melisa Sözen ve Kartal Balaban, Kampusistan'dan Kaan Urgancıoğlu, Kız Babası dizisinden Selçuk Yöntemin kızlarından birini oynayan 2006 Best Model Of The World Birincisi Tuğçe Güder ile Naz Elmas gibi onlarca ünlü ve başarılı isim bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Oyunculuk Yeteneği Olan Çocuklara Eğitim Fırsatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement