Özbekistan'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümleri kutlandı - Son Dakika
Güncel

Özbekistan'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümleri kutlandı

Özbekistan\'da İstiklal Marşı\'nın Kabulü ve Çanakkale Deniz Zaferi\'nin yıl dönümleri kutlandı

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 102. yıl dönümü ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

20.03.2023 17:03  Güncelleme: 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 102. yıl dönümü ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Taşkent Türk İlköğretim Okulu'ndaki etkinliğe Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, büyükelçilik mensupları, veliler ve öğrenciler katılırken tören, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Büyükelçi Bekar, gurur ve şeref dolu bu iki önemli günü, bu yıl Türkiye'deki deprem nedeniyle buruk karşıladıklarını kaydederek, depremlerde hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Taşkent Büyükelçiliği koordinasyonunda Özbekistan hükümeti, halkı ve ülkedeki Türk vatandaşlarının katkılarıyla 700 tondan fazla insani yardımın deprem mağdurlarına ulaştırıldığını dile getiren Bekar, ayrıca Özbek arama kurtarma ve askeri sağlık ekiplerinin de deprem bölgelerinde çalışmalara katıldığını anımsattı.

Bekar, yardımlarından dolayı Özbekistan halkı ve Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e ve ülkedeki Türk vatandaşlarına teşekkür etti.

Olgan Bekar, İstiklal Marşı'nın ay yıldızlı al bayrak gibi milleti birleştiren ve millet vasfı kazandıran en yüksek ve mukaddes timsallerden biri olduğunu kaydederek, kahraman Türk ordusuna ithaf edilen İstiklal Marşı'nın vatan, bayrak, istiklal, şehadet ve hürriyet gibi kavramlarla esasında Türk milletinin karakterini tanımlayan bir metin olduğunu vurguladı.

Etkinliğin diğer bir önemli sebebinin İstiklal Mücadelesi'nin ön sözü olarak tarihe geçen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü olduğunu dile getiren Bekar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tarihe altın harflerle geçen Çanakkale Zaferi, azim, inanç ve kararlılıkla birleşen bir milletin neler başarabileceğini tüm dünyaya öğreten bir dönüm noktası olmuştur. Tüm olumsuz şartlara rağmen Çanakkale Zaferi'ni mümkün kılan ruh ve ülkü birliği sayesinde ve Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde, milletimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurmuş ve İstiklal Harbi'ni vermiştir."

Öğrencilerin şiirler okuduğu ve şarkılar söylediği törende, öğrencilerin gösterileri izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbekistan'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümleri kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement