Özbekistan ve Kırgızistan Sınır Meselesini Görüştü - Son Dakika
Güncel

Özbekistan ve Kırgızistan Sınır Meselesini Görüştü

Özbekistan ve Kırgızistan'ın ortak çalışma grubu, dokuz gün boyunca tartışmalı bölgelerde iki ülke arasındaki sınırların tespitine ilişkin görüşmelerde bulundu.

31.07.2017 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özbekistan ve Kırgızistan'ın ortak çalışma grubu, dokuz gün boyunca tartışmalı bölgelerde iki ülke arasındaki sınırların tespitine ilişkin görüşmelerde bulundu.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iki ülke hükümetlerince oluşturulan ortak çalışma grubu, geçen hafta Kırgızistan'ın Bişkek şehrinde bir araya geldi.

Grup, Özbekistan-Kırgızistan devlet sınırlarının belirlenmesine yönelik dokuz gün müzakereler yaptı.

"Geleneksel dostluk ve ortaklık ruhunda geçen" görüşmelerin ardından çalışma sonuçlarına ilişkin protokol imzalandı.

Açıklamaya göre, ortak çalışma grubunda Özbekistan heyetinin başkanı İlhom Nematov ile Kırgızistan heyetinin başkanı Kurbanbay İskandarov, Kırgızistan Başbakanı Sooronbay Ceenbekov tarafından da kabul edildi.

Görüşmede, Başbakan Ceenbekov müzakerelerle ilgili bilgilendirildi.

Nematov, ayrıca Başbakan Yardımcısı Cenish Razzakov ile bir araya gelerek sınır meselesini görüştü.

Özbekistan-Kırgızistan ortak çalışma grubu, nisan ve mayıs aylarında da sınır tespitine ilişkin saha ve topoğrafya çalışmaları yürütmüştü.

Taraflar, geçen yıl kasım ayında Fergana şehrinde yaptıkları toplantıda bağımsızlığın ilk yıllarından bu yana iki ülke arasındaki tartışmalı 7 sınır noktası konusunda anlaşmaya varmış, böylece iki ülkenin üzerinde uzlaştığı sınır noktası sayısı 56'ya ulaşmıştı.

Bağımsızlıklarını 1991'de kazanan Özbekistan ve Kırgızistan arasında bin 378 kilometre uzunluğunda sınır bulunuyor. Taraflar, bağımsızlığın ardından başlayan sınır belirleme çalışmalarında, sınırın 300 kilometrelik kısmında henüz uzlaşma sağlayamadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbekistan ve Kırgızistan Sınır Meselesini Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement