Özel Güvenlikçiler Rektörlüğü Bastı - Son Dakika
Güncel

Özel Güvenlikçiler Rektörlüğü Bastı

Özel Güvenlikçiler Rektörlüğü Bastı

Atatürk Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışırken işlerine son verilen 22 kişi rektörlük binasını bastı.

02.01.2012 13:34  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışırken işlerine son verilen 22 kişi, Rektörlük binasını bastı. Öfkeli grup, Koruma ve Güvenlik Müdürü Köksal Babacan'a saldırmak istedi. Babacan'ı, olaya müdahale eden polis ekipleri güçlükle kurtadı. İşten çıkarılan güvenlikçilerden M.İ.B. ise Rektörlük binasından kendini atmaya kalkıştı.

Sözleşmeleri sona erdiği için görevden çıkarıldığı kendilerine tebliğ edilen 22 özel güvenlik görevlisi, bugün saat 11.00 sıralarında kampüs içerisindeki Rektörlük binası yakınında toplanarak durumu protesto etti. Rektörlük binasına doğru giden güvenlikçileri, birlikte çalıştıkları arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Rektör. Prof. Dr. Hikmek Koçak'la görüşmek istediklerini söyleyip Rektörlük binasına giren 22 kişiden M.İ.B., üçüncü katın penceresine çıkarak kendisini atmaya kalkıştı. Ancak arkadaşları buna engel oldu.

Yıllardır çalıştıkları kurumdan keyfi olarak çıkarıldıklarını iddia eden özel güvenlik görevlileri, "Bu kış günü işten çıkarılmamız insanlığa sığmaz. Eşimize, çocuğumuza ne diyeceğiz? Her birimiz en az 4 yıldır burada çalışıyor. Müdür beyin özel işlerini yapmadığımız için tek tek isim toplandığını biliyoruz. Allah bunun hesabını sizden sorsun" dedi.

İşten çıkarılan özel güvenlik görevlileri, gerginliğin tırmandığı dakikalarda Rektörlük binasının önüne gelen Atatürk Üniveritesi Koruma ve Güvenlik Müdürü Köksal Babacan'ın üzerine saldırmak istedi. Babacan'ı, olaya müdahale eden polis ekipleri kaçırarak Rektörlük binasının içine götürdü. İşten çıkarılan güvenlikçiler, öfkelerine hakim olamayıp, bina içinde bazı eşyaya ve camlara tekme attı.

Yaşanan bu kargaşa üzerine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, işten çıkarılan özel güvenlik görevlilerine bunun keyfi bir uygulama olmadığını söyledi. Prof. Dr. Korkmaz, "Sizler firma elemanısınız. Firma yetkilileri hakkınızda şahsi sicil dosyaları tutuyor. Devamsızlık yapan, sık sık rapor alan, kendi aralarında kavga edenler ve haklarında ihtar olanlar için bu şahısları yeniden işe almama cihetine gitmişler. Bu nedenle sizin işten çıkarılması ile bizim bir ilgimiz yok" dedi.

İşten çıkarılan özel güvenlik görevlileri de Rektörlük yetkililerine, "Size hakkımızı helal etmiyoruz" dedikten sonra, polis kontrolünde binadan ayrıldı.

Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özel Güvenlikçiler Rektörlüğü Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement