İşitme Engelli Hatice'nin Ehliyet Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika
Güncel

İşitme Engelli Hatice'nin Ehliyet Hayali Gerçek Oldu

İşitme Engelli Hatice\'nin Ehliyet Hayali Gerçek Oldu

Kemer ilçesinde, kendisi gibi işitme engelli çocuğuyla birlikte yaşayan Hatice Şahin, en büyük hayallerinden biri olan H Sınıfı ehliyetine kavuştu.

14.02.2014 13:14  Güncelleme: 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kemer ilçesinde yaşayan işitme engelli Hatice Şahin, Türkiye'de Ankara ve Bursa dışında sadece Manavgat'ta açılan işitme engellilere yönelik ehliyet kursuna katılarak başarılı oldu.

SEVİNCİNİ KAYMAKAMLA PAYLAŞTI

Daha önce iki kez sınavlara giren fakat sınavlarda işitme engelli tercümanı bulunmaması nedeniyle sınavlarda başarısız olan Şahin, 3'cü sınava tercüman girince başarılı oldu. Manavgat'ta yapılan ehliyet sınavlarında başarılı olarak H sınıfı ehliyetini alan işitme engelli Hatice Şahin, sevincini Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'yu ziyaret ederek paylaştı.

"ÇOK MUTLUYUM"

Manavgat Kaymakamlığı bünyesinde engelliler koordinatörü olarak görev yapan Guddusi Aydın'ın aynı zamanda işitme engelli tercümanı olması Manavgat'ta yaşayan işitme engelliler için büyük bir avantaj olduğunu belirten Şahin, "Bende ehliyet sınavları sırasında bu ayrıcalıkları yaşama şansı buldum. Ehliyet için başvurduğum zaman işitme engelliler sınava tercüman eşliğinde aynı sınıfta giriyorlardı. Ne var ki yapılan değişiklikle tercümansız ve engelsiz insanlarla aynı şartlar altında sınava girmeye başladık. İlk iki sınavda başarısız oldum. Yeniden yapılan değişiklikle 3. sınava tercüman eşliğinde girip başarılı oldum. Direksiyon sınavında da ilk girişimde başarılı oldum ve bugün ehliyetimi aldım. Çok mutluyum."

"İMKAN VERİLDİĞİNDE ENGELLERİN NASIL AŞILACAĞINI GÖSTERDİ"

Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesinde oluşturulan Engelli Koordinatörlüğünün önemli hizmetlere imza attığını belirten Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise şunları söyledi: "Hatice kızımız imkan verilmesi durumunda engellerin nasıl aşılacağının en güzel örneği. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli, yaşlı ve yardıma muhtaç insanlarımız için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Onlara balık vermek yerine balık tutmayı öğretmeye devam edeceğiz. Ben kendisini kutluyor bundan sonraki yaşantısında başarılar diliyorum."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşitme Engelli Hatice'nin Ehliyet Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement