Özel Haber) Kaymakam Damatlar: "Göksu Deltası'na Hassasiyet Gösterilmesi Gerekiyor" - Son Dakika
Güncel

Özel Haber) Kaymakam Damatlar: "Göksu Deltası'na Hassasiyet Gösterilmesi Gerekiyor"

Özel Haber) Kaymakam Damatlar: "Göksu Deltası\'na Hassasiyet Gösterilmesi Gerekiyor"

Göksu Deltası'nda çıkan yangınla ilgili konuşan Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, bölgeye hassasiyet gösterilmesi gerektiğini söyledi.

19.02.2014 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göksu Deltası'nda çıkan yangınla ilgili konuşan Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, bölgeye hassasiyet gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Bölgenin bataklık olduğu için itfaiye ve arazözlerin müdahale etmesinin mümkün olmadığını belirten Kaymakam Damatlar, "18 Şubat günü öğlen sazlık alanda Kurtuluş ve Sökün köyleri arasında Akgöl mevkiinde sazlık alanda yangın haberi geldi. Bölgeye Silifke Belediyesi itfaiye ekipleri ve Orman İşletmemizin arazözleri sevk edildi. Ancak bölge bataklık olduğu için arazözlerle müdahale edilemedi. Yaz mevsimi olmadığı için helikopterle yangın söndürmek mümkün olmadı. Bu yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Şimdiden bunun sebebi şu veya bu demek doğru değil. Jandarma araştırıyor. Akşam saatlerinde söndü. İstenmeyen bir olaydır" dedi.

Bu alanın eski adıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi olduğunu anımsatan Damatlar, "Ramsar Sözleşmesi'ne göre kuşların üreme alanıdır. Bir şahin yaralandı. Şahin veterinere tedavi ettirildi. Böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını arzu ediyoruz. Bölgenin bataklık olması nedeniyle arazözlerin müdahale etmesi zor oluyor. Bu bölgeyi hepimizin koruması gerekiyor. Doğanın kendi kendini yenilemesi burada tekrar kendini gösteriyor. Yanan diğer alanların yeşerdiğini görüyoruz. Geçen sene bu şekilde oldu. Fakat bu bölgeye hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Vatandaşların bilinçlendirilmesi gerekiyor" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özel Haber) Kaymakam Damatlar: 'Göksu Deltası'na Hassasiyet Gösterilmesi Gerekiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement