(Özel Haber) Tedaviye Dirençli Prostat Kanserini Yendi - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Tedaviye Dirençli Prostat Kanserini Yendi

Tıbbi Onkolog Prof.Dr.Canfeza Sezgin, tedaviye dirençli prostat kanseri hastasına uyguladığı tıbbi tedavinin yanında tamamlayıcı doğal bitkisel destek ile hastanın kanserini tedavi etti.

06.05.2013 09:38

Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Canfeza Sezgin, tedaviye dirençli prostat kanseri hastasına uyguladığı tıbbi tedavinin yanında tamamlayıcı doğal bitkisel destek ile hastanın kanserini tedavi etti.

Saldırgan tipte prostat kanseri nedeni ile 2007 yılında ameliyat olan 2009 yılında kanseri tekrarlayan, tedavilere rağmen hastalığı ilerleyen İbrahim Bencik'e (63) yoğun kemoterapi başlandı. Kemoterapiye rağmen hastalığı ilerleyen İbrahim Bencik, Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Canfeza Sezgin'e başvurdu. Prof. Dr. Canfeza Sezgin tarafından yan etkisi az kemoterapi ve tamamlayıcı doğal bitkisel tedavi verilen İbrahim Bencik, bu tedavilerle kanserden tamamen kurtuldu. Prof. Dr. Canfeza Sezgin, prostat kanserinin ileri yaşlarda daha sık görüldüğünü, 50 yaş ve üzeri erkeklerin prostat hücreleri tarafından yapılarak kana salınan PSA adı verilen protein düzeyinin her yıl ölçtürmesinin ve ürolojik muayenenin erken tanıda önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Sezgin, "Kemiklere sıçrama özelliği olan prostat kanserinde ilk önce erkeklik hormonu testosteronun üretimi ve etkisini engelleyen hormonal tedavi yapılır. Hormonal tedaviye yanıt vermeyen metastaz yapmış hastalarda ise kemoterapi kullanılır. Her iki tedaviye rağmen prostat kanseri ilerlemiş hastalarda tedavilerden yanıt alma oranı yüzde 10'un altındadır" dedi. Prof. Dr. Sezgin, İbrahim Bencik'e uyguladığı tedaviyle, ilk başta şans düşük olsa da kanser bulgularının yok edildiğini belirtti.

SADECE ONKOLOJİ UZMANINA GÜVENİN

Tedavilere yanıtsız hasta kabul edilen İbrahim Bencik'e kemoterapi ve ilaçlara uygun tamamlayıcı doğal bitkisel destek tedavisi uyguladığını anlatan Prof. Dr. Sezgin, "Başladığım tedavi sonrası hastamda aylar içerisinde kanser bulgularında düzelme oldu. Prostat kanserine bağlı yüksek olan PSA değeri 30'dan 0.03 değerine inerek normale döndü. Hastam şu an sağlıklı bir birey gibi yaşamına devam ediyor. Hastalara uyarım, kanser tedavisinde Onkoloji uzmanı olmayan hiç kimseye güvenmemeleri. Maalesef piyasada bitkisel tedavilerle hastaların kemoterapi ve ilaç tedavilerinin olumsuz etkilenmesine neden olanlar oluyor. Hatta uygun olmayan bitkisel ürünlerin verilmesi nedeni ile hastalar hayati riske giriyorlar. Hastalar sadece Onkoloji uzmanı doktor tarafından uygun görülen bitkisel destek tedavileri almalıdır. Bu şekilde tedavi başarısı etkilenmeden yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Daha önce aldığı tedavilerde ciddi yan etkiler yaşadığını ifade eden ve kanserden kurtulan İbrahim Bencik, "Yaşam kalitem artık çok iyi. Çok sevdiğim bahçemle uğraşıyorum, zeytinliğime giderek, traktörle çift sürüyorum. Doktoruma bu zorlu süreci en iyi şekilde atlamama yardımcı olduğu için teşekkür ediyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Tedaviye Dirençli Prostat Kanserini Yendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement