Arkadaşından yardım isteyen çocuk gelini, polisler kurtardı - Son Dakika
Güncel

Arkadaşından yardım isteyen çocuk gelini, polisler kurtardı

İstanbul Sultangazi'de A.Ö. isimli 17 yaşındaki kız çocuğu, zorla evlendirildiğini belirterek arkadaşından yardım istedi. Kıza yardım etmek isteyen arkadaşının ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, büyük bir skandalı önledi.

16.09.2019 10:04  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Sultangazi'de 17 yaşında zorla evlendirilmek istenen kız, arkadaşının ihbarıyla son anda kurtarıldı. Düğün salonuna gelen polis ekipleri, gelin arabasından çocuk gelini ve damadı alarak polis merkezine götürdü.

ARKADAŞINI ARAYIP YARDIM İSTEDİ

Olay, dün öğle saatlerinde Sultangazi'deki bir düğün salonunda yaşandı. İddiaya göre, A.Ö. isimli 17 yaşındaki kız çocuğu, iki yıl önce aralarında dini nikah kıyılan akrabası İ.D. ile zorla evlendirilmek istendi. Evlenmek istemeyen kız, arkadaşını arayarak bu durumdan kendisini kurtarmasını istedi. Kıza yardım etmek isteyen arkadaşı, durumu polise bildirdi.

Arkadaşından yardım isteyen çocuk gelini, polisler kurtardı

EKİPLER SALONA GELEREK BEKLEMEYE BAŞLADI

Gelen ihbar üzerine harekete geçen Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, düğün salonuna gelerek beklemeye başladı. Düğünde herhangi bir taşkınlık yaşanmaması için bekleyen ekipler, gelin ve damadın arabaya binmesiyle harekete geçti. Gelin arabasındaki çocuk gelin ve damat İ.D. ekipler tarafından alınarak polis merkezine götürüldü.

Arkadaşından yardım isteyen çocuk gelini, polisler kurtardı

"EVLENMEK İSTEMİYORUM, OKUMAK İSTİYORUM"

17 yaşındaki A.Ö.'nün polis merkezinde verdiği ifadede, "İki yıl önce dini nikah kıyıldı, ben yurda yerleştim. Aileme evlenmek istemediğimi söyledim. Beni eve davet ettiler, düğün olmayacağını, beni evlendirmeyeceklerini söylediler. Bende inandım ama birden düğün yaptılar. Kimse bana dokunmadı. Sadece evlenmek istemiyorum, okumak istiyorum" dediği öğrenildi.

TEKRAR YURDA YERLEŞTİRİLECEK

İki yıl önce dini nikahı kıyılan ve dün evlendirilmekten son anda kurtulan A.Ö'nün tekrardan yurda yerleştirdiği öğrenildi.

Arkadaşından yardım isteyen çocuk gelini, polisler kurtardı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arkadaşından yardım isteyen çocuk gelini, polisler kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • Duygu: Korkma kızım gerdek gecesin den kaçma 17 yaş normaldir zevkini aldığın zaman teşke daha önce evlenseydim diyeceksin 2 36 Yanıtla
    GÜZ GÜNESI: Terbiyesiz, saygisiz pislik..!Sen istemeden ve kücük yasta evlendirilmenin ne kadar zor ve aci birsey oldugunu bilirmisin.! Simdi defol 20 0 ...: ADİ PİSLİK YARATIK 15 0 Mustafa baran : Anlamıyor işte illa inşaatlarda yurtlarda okul tuvaletlerinde vercek yatak bunlara çok çağdaşlık adı altında brazzers yaşıyorlar 0 11 gökhan toplu: seni şikayet etmek lazım şuğursuz insan seninki geri kafalılar yüzünden bu ülke bu halde 10 0 samet: terbiyeli ol bayan olmadığın zaten belli kalitesi düşük insansın belliki bayan isminide kullandığna göre ib.meyillisin 7 0
  • İslam: 17 yaşındaki kişiler evlendirdikleri zaman herkes günah sayıyor ama 13 .14 .15 yaşındaki kız hiç tanımadığı erkeklerle sarmaş dolaş geziyor sevgili oluyor kimse kaşkıpta günah demiyor gerçekleri görmek istiyorsanız biraz kuranı kerimi okuyun 18 5 Yanıtla
    Talip: 49 yaşındayım.zengin sayılırım.13 yaşında kizin ,bacın varsa talibim.krallar gibi yasarlar.2 veya 3 tane olursa eyi olur.mademki sana göre sorun yok. 1 9 samsunlu: sen kızını 13 yaşında evlendir o zaman 5 2 yusuf: boş konuşma perişan arapların hali yeterli ibret isteyene çare ilimdir bilimdir eğitimdir ilkel inançlarla din mezheple kimse kurtulmadı kurtulmazda uyan be cahil 1 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement