Özgür Kıyat'tan Foça'da Muhteşem Konser - Son Dakika
Magazin

Özgür Kıyat'tan Foça'da Muhteşem Konser

Özgür Kıyat\'tan Foça\'da Muhteşem Konser

Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Atilla Kıyat'ın müzisyen oğlu Özgür Kıyat, bu yaz ikincisini düzenlediği 'Brass Project' Türkiye turnesine İzmir'in Foça İlçesinden başladı.

11.08.2013 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Atilla Kıyat'ın müzisyen oğlu Özgür Kıyat, bu yaz ikincisini düzenlediği 'Brass Project' Türkiye turnesine İzmir'in Foça İlçesinden başladı.Foça Belediyesinin ev sahipliğinde Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen konserde hayranlarıyla buluşan Özgür Kıyat, seslendirdiği şarkılarla kulakların pasını sildi.

Saat 21: 30'da başlayacağı duyurulan konser yarım saat gecikince,Özgür Kıyat, hayranları tarafından alkışlarla protesto edildi.Bunun üzerine sahneden yapılan anonsta konser saatinin yatsı ezanına denk geldiği belirtilerek, Özgür Kıyat'ın ezanın okunmasının ardından sahneye çıkmak istediği açıklandı.Özgür Kıyat'ın bu hassas davranışı karşısında seyircilerin protesto alkışları bir anda destek alkışlarına dönüştü.

VARDAR OVASI TÜRÜSÜ KONSERE DAMGA VURDU

Özgür Kıyat konseri öncesi 'Vardar Ovası' türküsü ile konserini açacağını duyurdu. Sahneye 'Vardar Ovası' türküsü eşliğinde çıkan Kıyat, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Sahnede seslendirdiği ilk şarkının ardından merhum Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun; 'Şairim zifiri karanlıkta gelse şiirin hası ayak seslerinden tanırım, ne zaman bir köy türküsü duysam şairliğimden utanırım' dizelerini okuyan Kıyat, "Utanan var.Utanmayan var" ifadelerini kullandı.

Konserinde, baritondan tenora uzanan ses rengiyle dinleyenleri mest eden Kıyat, Cem Karaca'dan Kazım Koyuncu'ya, Zülfü Livaneli'den Anadolu ezgilerine kadar birbirinden güzel eserleri konser alanını dolduran Foçalılar için seslendirdi. Özgür Kıyat hayranları, Cem Karaca'nın Islak Islak ve Namus Belası, Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun Nazım Hikmet için yazmış olduğu ve bestesini Zülfü Livaneli'nin yaptığı Yiğidim Aslanım, Kazım Koyuncu'nun Hayde Hayde isimli eserinin yanı sıra Burçak Tarlası, Tophane gibi sevilen şarkı ve türkülerle kendinden geçti.

ATİLLA KIYAT KONSERİ İZLEDİ

Seslendirdiği şarkılarla kulakların pasını silen Özgür Kıyat'ın konserinde sanatçı ile seyirciler hemen hemen bütün parçalarda düet yaptı.Özgür Kıyat'ı izleyenler arasında babası Emekli Koramiral Atilla Kıyat da yer aldı. Sanatçının seyirci ile yaptığı düete baba Atilla Kıyat da eşlik etti. Atilla Kıyat, her şarkının sonunda oğlu Özgür Kıyat'ı seyirciler ile birlikte alkışlamayı ihmal etmedi. Özgür Kıyat sahneyi bir ara vokalisti Hande Everes'e bıraktı.Ünlü Balkan ezgilerinden 'Vay Halime' türküsünü seslendiren Hande Everes, coşkulu alkışlarla seyirciden tam not aldı.Program sonunda konserin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Özgür Kıyat, "Cumhuriyet'in başkenti İzmir'in Foça'sında sizlerle olmaktan dolayı büyük onur duydum" dedi. Kıyat, İzmir sevgisini anlattı ve alkışlar eşliğinde sahneden ayrıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Özgür Kıyat'tan Foça'da Muhteşem Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement