Pakistan'da Parlamento Boykotu Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da Parlamento Boykotu Sona Erdi

Pakistan\'da Parlamento Boykotu Sona Erdi

Pakistan meclisindeki muhalif partilerden bir grup milletvekilinin parlamento bahçesinde sürdürdükleri boykot eylemi sona erdi.

08.11.2013 15:32  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan meclisindeki muhalif partilerden bir grup milletvekilinin parlamento bahçesinde sürdürdükleri boykot eylemi sona erdi.

İçişleri Bakanı Chaudry Nisar Ali Han'ın İHA saldırılarında ölen sivillere ilişkin olarak verdiği bilgilerin ABD'nin açıkladıkları ile aynı olması üzerine, hükümeti, ABD'nin etkisi altında kalmak ve yaşanan tartışmalar sonucu Bakan Han'ı kendilerine hakaret etmekle suçlayan muhalif parti milletvekilleri, ortak karar alarak 3 gün boyunca meclisi boykot etti.

Pakistan meclisinin bahçesine kurulan çadırda üç gün süresince toplanan vekiller ve muhalif liderler, "Bakan Ali Han'ın gösterdiği kibri protesto ettiklerini ve kendisinden özür beklediklerini" söyledi.

Üç gün süren boykotun ardından Maliye Bakanı İshak Dar ile Enformasyon Bakanı Pervez Raşid çadıra gelerek muhalif vekilleri boykotu sona erdirmeleri konusunda ikna etti.

Bir önceki hükümette İçişleri Bakanı olarak görev yapan Pakistan Halk Partisi Milletvekili Rahman Malik, yaptığı açıklamada, teröristlerin Müslüman olmadığını ve Pakistan'ın istikrarına karşı savaştıklarını belirterek, "İHA saldırılarının durdurulması konusunda hükümet ile birlikteyiz. Gerekirse İHA'lar vurulmalı ancak hükümet ABD ile arasına mesafe koymalı. İçişleri Bakanı muhalefetle konuşurken üslubuna dikkat etmeli. Bakan Ali Han, ABD'nin kolonisi olmadığımızı unutmamalı" dedi. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da Parlamento Boykotu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement