Pakistan-Hindistan İlişkileri - Son Dakika
Güncel

Pakistan-Hindistan İlişkileri

Pakistan'ın Hindistan'a dışişleri bakanlığı sekreterleri düzeyinde görüşme teklifinde bulunduğu bildirildi.

23.12.2015 13:48

Pakistan'ın Hindistan'a dışişleri bakanlığı sekreterleri düzeyinde görüşme teklifinde bulunduğu bildirildi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in  Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz, İslamabad'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Hindistan'a yaptıkları ocak ayı ortasında görüşme teklifine cevap beklediklerini söyledi.

Aziz, "Şu anda Pakistan, önerilen görüşme tarihi için Hindistan'dan yanıt bekliyor" dedi.

Pakistan ve Hindistan milli güvenlik danışmanları geçtiğimiz günlerde Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bir araya gelmişti. Terörizm ve güvelik konularının ele alındığı görüşmelerin olumlu geçtiği açıklanmıştı.,

Söz konusu temasların ardından, iki ülkenin kapsamlı diyalog sürecini yeniden başlatma konusunda mutabık kaldığı, karma diyalog yerine artık öne çıkan tüm konuların tartışılacağı kapsamlı diyaloğa geçileceği duyurulmuştu.

Hindistan-Pakistan diyalog sürecinin barış, güvenlik, Keşmir sorunu, ekonomik ve ticari iş birliği, terörle ve uyuşturucu kaçakçılığıyla gibi konuları içermesi öngörülüyor.

Pakistan'ın İslam ülkelerinin terörle mücadele koalisyonundaki rolü

Suudi Arabistan öncülüğünde İslam ülkelerinin teröre mücadele koalisyonuna ilişkin bir soru üzerine Aziz, ülkesinin koalisyona gönüllülük esasıyla katıldığını ve kendilerini bağlayan bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Aziz, "Pakistan'ın koalisyondaki rolü önümüzdeki günlerde tartışılacak" diyerek, terörle mücadele söz konusu olduğu müddetçe, ülkesinin buna tam destek vereceğini sözlerine ekledi.

Pakistan tarafından daha önce yapılan açıklamada, Suudi Arabistan önderliğinde teröre karşı kurulan koalisyonun memnuniyetle karşılandığı, bununla birlikte, koalisyona katılımın ne boyutta olacağının daha sonra netleşeceği bildirilmişti.

- Genelkurmay Başkanı Şerif, Afganistan'ı ziyaret edecek

Afganistan-Taliban barış görüşmelerine dair bir soruyu da yanıtlayan Aziz, Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif'in yakında Kabil'i ziyaret edeceğini belirtti.

Aziz, "Pakistan, Afganistan, Çin ve ABD'den üst düzey yetkililer, kesintiye uğrayan barış görüşmelerini yeniden başlatmak için önümüzdeki zaman diliminde bir araya gelecek" diye konuştu.

Afgan hükümeti ve Taliban arasındaki barış görüşmelerinin ilk turu Pakistan'ın Muri kentinde başlamıştı. Taliban lideri Molla Ömer'in ölüm haberinin ardından 31 Temmuz'da yapılması planlanan barış görüşmelerinin ikinci turu süresiz ertelenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan-Hindistan İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement