Papa Franciscus'un Ermeni İddialarıyla İlgili Sözleri - Son Dakika
Yerel

Papa Franciscus'un Ermeni İddialarıyla İlgili Sözleri

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Sözcüsü Prof. Dr. Ahmet Yaman, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerine ilişkin, "Papa Franciscus'un Ermeni iddialarına dair sözleri kendilerini yerelliğe, tarafgirliğe ve adaletsizliğe mahkum etmiş durumdadır" dedi.

14.04.2015 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Sözcüsü Prof. Dr. Ahmet Yaman, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerine ilişkin, "Papa Franciscus'un Ermeni iddialarına dair sözleri kendilerini yerelliğe, tarafgirliğe ve adaletsizliğe mahkum etmiş durumdadır" dedi.

Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyasi ve tarihi olayların din temsilcileri üzerinden tek yanlı olarak seslendirilmiş olmasını "talihsizlik" kabul ettiklerini söyledi.

Dinlerin, insanları buluşturmak, kaynaştırmak ve bir arada yaşatmak idealine sahip oldukları ölçüde evrensel nitelik kazandığını ifade eden Yaman, bunda din temsilcilerinin söylem ve eylemlerinin de rolü bulunduğunu bildirdi.

Yaman, şunları kaydetti:

"Papa Franciscus'un Ermeni iddialarına dair sözleri kendilerini yerelliğe, tarafgirliğe ve adaletsizliğe mahkum etmiş durumdadır. Üstelik bir dini ayinde yani bütün ikincil ve sanal kimliklerden arınarak Tanrı'ya niyazda bulunulduğu iddiasının somutlaştığı bir ibadette, tarihte nasıl yaşandığı hala tam olarak bilinmeyen çok yönlü bir trajedinin tek yanlı bir biçimde anılması, o ayini değersizleştirmiştir. Din kurumlarına, onların yönetici ve mensuplarına düşen görev, günlük siyasal gelişmelerde taraf olmak ve trajedilerden rant devşirmek değil, adalet ve kardeşilik vurgusu yapmaktır."

Papa Franciscus, Vatikan'da 12 Nisan'da Ermeniler için düzenlenen ayinde, selefi Papa 2. Jean Paul döneminde imzalanan deklarasyonda yer alan 1915 olaylarıyla ilgili; "20. yüzyılın ilk soykırımı" ifadesine atıfta bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Papa Franciscus'un Ermeni İddialarıyla İlgili Sözleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement