Papart Deresi'ne 55 Bin Adet Kırmızı Benekli Yavru Alabalık Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

Papart Deresi'ne 55 Bin Adet Kırmızı Benekli Yavru Alabalık Bırakıldı

Papart Deresi\'ne 55 Bin Adet Kırmızı Benekli Yavru Alabalık Bırakıldı

Şavşat'ın Meydancık beldesinde Papart Deresi'ne 55 bin adet kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı.

11.09.2012 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şavşat'ın Meydancık beldesinde Papart Deresi'ne 55 bin adet kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın "Doğal Alabalık Yetiştirilmesi, Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi" kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Trabzon Maçka Altındere Alabalık Yetiştirme ve Üretme İstasyonunda üretilen doğal kırmızı benekli alabalık yavruları, Papart Deresi'ne bırakıldı.

Programa, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Şavşat Kaymakamı Abdullah Köklü, Şavşat Belediye Başkanı Naci Köroğlu, Meydancık Belde Belediye Başkanı Nihat Acar, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Artvin Şube Müdürü Faruk Bucak, Artvin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehdi Özyer ve vatandaşlar katıldı.

Vali Kalkan, yaptığı konuşmada, daha yaşanılabilir doğa ve çevre için kişilerin duyarlı olması gerektiğini belirterek, "Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü'nün daha önce bu bölgeden almış olduğu anaçları Trabzon Maçka Altındere Alabalık Yetiştirme ve Üretme İstasyonu'nda üretmek suretiyle yetiştirdiği 55 bin adet yavru alabalığın dereye salımını gerçekleştirdik. Geçen yıl 10 bin yavru alabalık bırakılmıştı. Papart Deresi'ne son iki yılda bırakılan alabalık sayısı 65 bine ulaştı. İl geneline baktığımızda ise son 2 yılda toplam 640 bin adet kırmızı benekli yavru alabalık Artvin derelerine bırakılmış oldu" dedi.

Milletvekili Kışla ise yörede yaşayan bütün hemşehrilerinden balıkların avlanması noktasında yasalara uymalarını isteyerek, "Yabancıların bu derelere balık avlamak için ağ attıkları, elektrik kullanarak avcılık yaptıkları söyleniyor. Bu duruma burada yaşayan köylülerimizin engel olması lazım. Belki zamanı gelince oltayla avlanmak en güzeli. Bugün dereye bıraktığımız yavru balıkları korumamız lazım. Doğal hayatı, çevreyi korumak lazım" diye konuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ise kişilerin bilinçli avlanmasının önemini vurgulayarak, "Yusufeli Barhal Deresi'nde 2010 yılında 40 bin adet, 2011 yılında 170 bin adet, 2012 yılında 240 bin adet olmak üzere toplam 450 bin adet, Şavşat Bilbilan Karagöller'de 2011 yılında 30 bin adet, 2012 yılında 95 bin adet olmak üzere toplam 125 bin adet, Şavşat Meydancık Papart Deresi'nde 2011 yılında 10 bin adet, 2012 yılında 55 bin adet olmak üzere toplam 65 bin adet alabalık bırakılmıştır" dedi.

Muhabir: Bayram Sarayoğlu

Yayıncı: Asena Akçay - ARTVİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Papart Deresi'ne 55 Bin Adet Kırmızı Benekli Yavru Alabalık Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement