Paris Bilgi'de Keşfedilir - Son Dakika
Güncel

Paris Bilgi'de Keşfedilir

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, VitrA ortaklığı ile "Paris Seminerleri" düzenliyor.

13.03.2013 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tanınmış sanatçı ve uzmanlar Mart ayı boyunca dünya tarihinin en önemli kentlerinden Paris'in ekonomik, politik, sanatsal ve kültürel yaşamını Santral Kampüsü'nde anlatıyor.

"Okul için değil, yaşam için öğrenmek" ilkesi ile her yaştan bireye eğitim sunmaya devam eden İstanbul Bilgi Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi'nin VitrA işbirliği ile hayata geçirdiği Dünya Kentleri dersi kapsamında "Paris Seminerleri" düzenliyor.

Mart ayı boyunca Perşembe günleri yapılan kamuya açık derslerde Murat Belge, Levent Yılmaz, İhsan Bilgin, Fatih Özgüven, Necmi Zeka ve Komet gibi tanınmış ve alanında uzman isimler kentin kültür ve sanat coğrafyası ile ülkenin siyasi tarihini anlatıyor.

Her yıl başka bir kentin incelendiği Dünya Kentleri dersi kapsamında, seçilen kente dair kamuya açık seminerlerden konferanslara, atölyelerden sergilere pek çok etkinlik düzenleniyor. Akademik yıl VitrA'nın ev sahipliğindeki mimari keşif gezisiyle tamamlanıyor. İzleyen akademik yıl içinde ise bir yayın veya sergi ile tüm yılın birikimi kamuoyuyla paylaşılıyor. Viyana/Chicago, Londra, Amsterdam ve Barcelona kitapları bu kapsamda Bilgi Üniversitesi Yayınları'ndan çıkan yayınlar arasında.

Seminer Programı;

14.03.2012

Konuşmacı: Fatih Özgüven

Konu: Edebiyat, sinema vs… ve Paris

21.03.2012

Konuşmacı: Necmi Zeka

Konu: Baudelaire: Mermer, sis ve kafeinden kaçan kuğu.

28.03.2013

Konuşmacı: Komet

Konu: Paris'te sanatçı olmak

Seminerler saat 11.00'de Santral Kampüsü E3-303 no.lu salonda olacak.

Seminerler herkese açıktır ve ön kayıt gerekmemektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Paris Bilgi'de Keşfedilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement