Paris Louvre Carrousel Sergisi Çağdaş Türk Plastik Sanatçılarını Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Paris Louvre Carrousel Sergisi Çağdaş Türk Plastik Sanatçılarını Ağırladı

Paris'te Louvre Müzesi bünyesindeki Ulusal Güzel Sanatlar Derneği (SNBA) tarafından geleneksel Uluslararası Plastik Sanatlar sergisine 24 Türk sanatçı katıldı.

18.12.2015 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paris'te Louvre Müzesi bünyesindeki Ulusal Güzel Sanatlar Derneği (SNBA) tarafından geleneksel Uluslararası Plastik Sanatlar sergisine 24 Türk sanatçı katıldı. Sinerji adı altında düzenlenen etkinlik Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirildi. Her yıl yaklaşık 20 bin ziyaretçinin geldiği sergide 600 sanatçı resim, gravür ve heykel alanlarında çalışmalarını sergiliyor.Çağdaş Türk plastik sanatçıların buluşmasına, Türkiye Delegasyonu başkanı ressam Nurhilal Harsa, Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, UNESCO Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, Paris Başkonsolosu Emre Kadıoğlu, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye başkanı Ekrem Eşkinat ve Paris'teki sanatseverler katıldı. Türkiye'nin Paris büyükelçisi Hakkı Akil, "Paris'te ki terör korkusuna rağmen bu kadar sanatçımızın gelmesini başarı olarak görüyorum. Bu sene salonda konseptimiz oldukça değişik.21 sanatçımız bir araya gelip her biri onar eser tek bir eser yaratmışlar. Bu da bence salonun en orijinal girişimlerinden birisi olmuş. Sanatçılarımız her sene olduğu gibi bu senede büyük ilgi görecekler. Bu tür salonların her zaman çok yaralı olduğunu düşünüyorum. Dünyanın değişik yerlerinden gelen sanatçılar birbirlerinin eserlerini görerek dünyanın nereye gittiğini, diğer ülkelerde sanatın nerelerde olduğunun fikir sahibi olurlar. Onlar da Türkiye'de ki sanatla ilgili bir fikir sahibi oluyorlar. Çok yararlı olduğunu görüyoruz. Umarız önümüzdeki senelerde de devam eder biz de büyükelçilik olarak elimizden geldiğince manevi desteğimizi sanatçılarımıza vermeye çalışıyoruz." dedi.

UNESCO Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, "Daha nice pırıltıları var Türkiye'mizin Paris'te olsun dünyanın önemli başkentlerinde Türk sanatçılarını, çağdaş Türk ressamlarını, heykeltıraşlarını, şairlerini, yazarlarını görmek istiyoruz. Türkiye kendisini doğuda ve batıda kabul ettiren bir ülke" dedi.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Türkiye'yi biraz sanatla yurtdışında temsil etmek önemli. Batının gözünde bizimde batılı olduğunu göstermenin en iyi yolu sanatçılarımızı batı ile tanıştırmak. Bugün olağanüstü. Gurur duydum." dedi. Nurhilal Harsa ,Ahmet Yeşil,Akın Yıldırım,Ayhan Çetin,Baki Bodur.Berk Arıkan, Betül Demir Karakaya, Ceyhun Yaman, Duygu Aydoğan,Derya Ülker,Emre Lüle,Ercan Ayçiçek,Erhan Lampir,Filiz Pelit,Hakan Eemer,Mehmet Yıldırım,Metin Kalkızoğlu,Mevlüt Akar,Özgür Eryılmaz ,Raşit Altun,Samed Arda Selim,Selçuk Yılmaz,Serdar Leblebici,Turgur Akarsu eserleriyle sergide beğeni topladı. - Paris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris Louvre Carrousel Sergisi Çağdaş Türk Plastik Sanatçılarını Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement