Pfizer ve BioNTech'in ürettiği koronavirüs aşısı, denemeler dışında ilk kez 13 Aralık'ta uygulanmaya başlayacak - Son Dakika
Dünya

Pfizer ve BioNTech'in ürettiği koronavirüs aşısı, denemeler dışında ilk kez 13 Aralık'ta uygulanmaya başlayacak

ABD'li Pfizer ile Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'nin kurucusu olduğu BioNTech firmasının geliştirdiği korona aşısının denemeler dışındaki ilk uygulamasının, ABD'de 13 Aralık'ta başlaması öngörülüyor. Şirket büyük gün için aşının FDA tarafından onaylanmasını bekliyor.

23.11.2020 08:35  Güncelleme: 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Uğur Şahin ile Dr. Özlem Türeci'nin kurduğu BioNTech firmasının Amerikan ilaç firması Pfizer'le geliştirdiği aşının denemeler dışındaki ilk uygulamasının ne zaman yapılabileceğini firmanın en yetkili ismi Pfizer CEO'su Albert Bourla açıkladı.

EN ERKEN 13 ARALIK'TA BAŞLAYACAK

ABD'li ilaç devi Pfizer ve Biontech'in, koronaya karşı geliştirdiği ve yüzde 95 etkili olduğunu açıkladığı aşısının onayı için ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) başvurusunun ardından, aşılamanın en erken 13 Aralık'ta başlayacağı tahmin ediliyor.

ONAYLANDIKTAN 24 SAAT SONRA DAĞITIMI YAPILACAK

Trump yönetiminin Covid-19 aşısı çalışmalarına yönelik başlattığı "Warp Speed Operasyonu" Başkanı Moncef Slaoui, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, "Aşıyı onaylandıktan sonra, 24 saat içinde aşılama merkezlerine göndermeyi planlıyoruz." dedi. Slaoui, onayın ise 11 ya da 12 Aralık gibi sonuçlanmasını beklediklerini söyledi. Aşılama işlemlerine ilk olarak sağlık çalışanlarından başlanması bekleniyor.

CEO ALBERT BOURLA TARİHİ BİR GÜN DİYEREK DUYURDU

ABD merkezli ilaç devi Pfizer CEO'su Albert Bourla, cuma günü yayınlanan videoda şu ifadeleri kullanmıştı: "Bugün tarihi bir gün, bugün bilim ve hepimiz için tarihi bir gündür. BioNTech firmasıyla işbirliği yapma planlarımızı duyurduğumuz günden Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'ne bugün yaptığımız başvuruya kadar 248 gün geçti. Konseptten ruhsat başvurularına kadar, güvenliğe yönelik odağımızı her zaman sürdürürken, klinik gelişim programımızda sır dışı bir hızla çalıştık"

ABD'DE RUHSAT BAŞVURUSU YAPAN İLK FİRMA OLDU

ABD'de korona virüs aşısı için ruhsat başvurusu yapan ilk firma Pfizer oldu. Pfizer ve BioNTech'ten bugün yapılan açıklamaya göre; 'BNT 162b2' olarak bilinen aşı adayı, aralık ayı ortasında ABD'deki yüksek risk grubundaki nüfus gruplarında potansiyel olarak kullanılabilecek.

Pfizer ve BioNTech\'in ürettiği koronavirüs aşısı, denemeler dışında ilk kez 13 Aralık\'ta uygulanmaya başlayacak

Son Dakika Dünya Pfizer ve BioNTech'in ürettiği koronavirüs aşısı, denemeler dışında ilk kez 13 Aralık'ta uygulanmaya başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • vatandaş: İLK KENDİLERİNE VURSUNLAR 4 5 Yanıtla
  • ada: KENDİLERİNE YAPARKEN BİR FOTO ALALIM 5 2 Yanıtla
  • FARUK : EVET AŞIYI BULANLAR İLK KENDİLERİNE VURDURSUNLAR 2 0 Yanıtla
  • Zihni: Çok fazla abartıyorlar... şişiriyorlar..! reklam yapıyorlar...! milletin gözünde şirin kılıyorlar! ilk önce kendilerine vursunlar! 1 0 Yanıtla
  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor
    05:37 Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor

    Gazze bu yıl Ramazan ayını İsrail saldırılarının neden olduğu açlık içinde karşıladı.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement