Piazzola'ya, Klasikten Flamenko'ya Müzik Şöleni - Son Dakika
Güncel

Piazzola'ya, Klasikten Flamenko'ya Müzik Şöleni

Patricia Kopatchinskaja bu kez İş Sanat sahnesine Bavyera Radyo Oda Orkestrası ile konuk oldu.

18.04.2014 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Piyanist ve besteci Fazıl Say ile birlikte çalıştığı, 2007 tarihli Say-Kopatchinskaja albümü ile Echo Ödülünü ''En İyi Oda Müziği'' dalında alan sanatçıya, Münih'in en değerli orkestrasının yanı sıra Flamenko'nun genç yıldızı Fuensanta La Moneta ve perküsyon sanatçısı Agustin Diaserra da eşlik etti. İspanyol besteci Mauricio Sotelo'nun keman, Flamenko dansçısı ve perküsyon için yazdığı Luz sobre lienzo (Light on Canvas) isimli eserinin Türkiye prömiyerinin gerçekleştirildiği gecede klasik müzik ve Flamenko tınıları harmanlandı. Yenilikçi çizgisi ve derin ifade yeteneğiyle klasik müziğin sınırlarını genişleten Patricia Kopatchinskaja, Flamenko'ya olan tutkusu ve bağlılığıyla ritme meydan okuyan Fuensanta La Moneta ve projenin ritim ustası Agustin Diasserra performanslarıyla dinleyicilere benzersiz bir deneyim yaşattı.

Konserin ikinci yarısını Mozart'ın 4 numaralı Re Majör Keman Konçertosu'na ve Astor Piazzolla'nın Buenos Aires'in Dört Mevsimi eserine ayıran Bavyera Radyo Oda Orkestrası ve Patricia Kopatchinskaja dinleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

İş Sanat sezonun 13 Mayıs'taki son klasik müzik konserinde Stefan Vladar yönetimindeki Viyana Oda Orkestrası'nı ve Ukraynalı piyanist Valentina Lisitsa'yı ağırlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Piazzola'ya, Klasikten Flamenko'ya Müzik Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement