PKK'dan Pes Dedirten Uygulama: İhaleye Girecek Şirketleri Belirleyecek - Son Dakika
Ekonomi

PKK'dan Pes Dedirten Uygulama: İhaleye Girecek Şirketleri Belirleyecek

İstihbarat birimlerinin hazırladığı raporlara göre, PKK güneydoğu bölgesinde yeni bir uygulama başlattı. Bölgede ihaleye girecek şirketleri örgüt belirleyecek.

05.01.2015 13:17  Güncelleme: 17:20

İstihbarat birimleri çözüm süreci boyunca da PKK'yı izlemeye devam ediyor. Hükümet'e "acil" ve "gizli" ibareli raporlar ulaştırıyor. O raporlardaki bazı bölümleri Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan köşesine taşıdı. Takan PKK'nın başlattığı yeni uygulamayı kaleme aldı.

İşte o yazı;

"Terör bölgesinde paralel devlet faaliyetlerini tam kapasite hayata geçiren PKK ile ilgili Başkent Ankara'ya güvenlik ve istihbarat birimlerinden yağmur gibi rapor yağıyor.

PKK/KCK terör örgütünün, "Kuzey Mali Birimler Çalışma Yönetmeliği" ile kendisinden izinsiz yapılan ihalelere karşı ceza uygulayacağını, tüm birimlerine bildirdi. Buna göre; karakol, baraj ve askeri yolların yapımı yasak olduğundan kesinlikle vergilendirmeye tabi tutulmayacak.

"CEZA VE YAPTIRIM VAR "

Örgütün izni dışında yapılan askeri ihalelere karşı ceza ve yaptırım uygulanacak, örgütten izinsiz ihale alan şirketlere ceza kesilecek. Bölgede karakol, baraj ve askeri yolların yapımını alan şirketlere, örgüt tarafından vergi adı altında çok ağır para cezaları kesildiği, ceza ödemeyi reddeden şirketlerin ise araçlarının yakılması ve çalışanlarının kaçırılması yoluyla iş yapamaz hale getirildiği -her raporda tekrarlanan- bilgiler arasında yine yer aldı.

"İHALEYE GİRECEKLERİ ÖRGÜT BELİRLEYECEK"

PKK/KCK terör örgütü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yapılan askeri ihaleler dahil tüm ihalelerin kendi kontrolünde olduğunu, bölgede ihale alacak şirket veya şahısları kendisinin belirleyeceğini ilan etti. Bu doğrultuda bölgede, örgütün izin vermediği hiçbir ihalenin yapılamadığı ve yapılan ihalelerden örgüt tarafından vergi adı altında haraç alındığı bildirildi."

PKK\'dan Pes Dedirten Uygulama: İhaleye Girecek Şirketleri Belirleyecek
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi PKK'dan Pes Dedirten Uygulama: İhaleye Girecek Şirketleri Belirleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (57)

  • ahıskalı türk: PKK den nefret ediyoruz çünkü 60.000 türk öldürdüler hiçbir zaman affetmeyeceğim 43 19 Yanıtla
  • ALİ: Hükümet taviz üstüne taviz vermeye devam ediyor. . Bu geminin altında herkes kalacak. 37 8 Yanıtla
  • Mirza: Havlamayın faşolar hoşt.bak kuduz iğnesi Yaparım ha. 13 29 Yanıtla
  • Sait Mevlüt: Böyle açılıma lanet olsun! Gidin başka yerinizi açın! Millet siz de uyuyun açılana hücum oy verin devletin kasasında biraz daha birşeyler kalmış 24 16 Yanıtla
  • RİZELİ53: Ben ailece akpye oy vermiş biri olarak bu durumdan iyice rahatsız olmaya başladım Vicdanlı olan biride rahatsız olur zaten bu seçimde akpye oy vermeyi düşünmüyorum 27 13 Yanıtla
  • UGUR: Elim kırılsaydıda şu akpye oy vermeseydim Allah İslah etsin bu Akpyi başka bir şey demeyeceğim Allah korkusu kalmamış bunlarda utanmadan insanları kandırıyorlar. Savaş olmasın Analar ağlamasın diye Türkiyedeki Milyonlarımı ağlatacaksınız Türkiye diye bir şey kalmayınca anada ağlayacak çocukta ağlayacak babada ağlayacak Pkk bir maşa yabancı ülkelerin adamların geliri Milyon dolar anca Mücadeleyle azalır diğer türlü pkk bitmez daha cok artar halen anlayamadınız. 1999 2002 yıllarına bak pkk tek taraflı pes etme noktasına geldi askeri polisi resmen durduruyorsunuz herkesi içeri çektiniz asker polis operasyon yapamıyor Akpye Oy verenler ALLAH KORKUNUZ OLSUN BAŞKA BİRŞEY DEMEYECEĞİM PARTİ FANATİKLİĞİ YAPTIĞINIZ SÜRECE TÜRKİYE KALMAYACAK BİLESİNİZ 33 5 Yanıtla
  • b t: Bakın arkadaşlar AKP dünyayla kafa tutuyor siz neller söylüyorsunuz var mı böle hükümet bulun bakalım var Olanları da Gördük denedik 13 25 Yanıtla
  • OKTAY: VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR HZ. MUHAMMED S. A. V 35 2 Yanıtla
  • yiğit: Mardinliler delikanlı olur biz türkler fısırık fasorik boş insanlarız 6 31 Yanıtla
  • yiğit türkoğlu Real mardin: Ay kemik atın bana ben mardinliyim bana kemik atın 13 23 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement