Planetaryum İle Gökyüzünü Keşfediyorlar - Son Dakika
Güncel

Planetaryum İle Gökyüzünü Keşfediyorlar

İnegöl Belediyesi tarafından Bugünün Yarını; Yarının umudu olan çocuklara yeni ufuklar açma ve gelişimlerine artı bir değer katma adına gerçekleştirilen Planetaryum gösterileri ilkokullarda son sürat devam ediyor.

20.10.2017 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehrin her alanına yerel yönetimin gücüyle dokunuşlar yapmaya devam eden İnegöl Belediyesi geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik farkındalık ortaya koyan çalışmalara bir bir imza atıyor. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi, gökyüzünü en ince ayrıntısına kadar gösteren Planetaryum gösterisini ilkokullarda eğitim alan çocukların ayaklarına kadar götürüyor.

15 Kasım tarihine kadar devam edecek Planetaryum gösterilerinin son durağı Müşerref -Muzaffer Samda ilkokulu oldu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, uzayı daha yakından görmeyi ve galaksinin tüm bilinmeyenlerini ortaya koyan Planetaryum gösterisini öğrenciler ile birlikte izledi.

SAMDA İLKOKULUNDA PLANETARYUM GÖSTERİSİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Müşerref -Muzaffer Samda ilkokulunu eğitim camiasının hizmetine sunan hayırsever Muzaffer Samda ve Okul Müdürü Ömer Göktürk'ün de hazır olduğu Planetaryum gösterisi sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bugün hayırseverimiz kendi ismini de bu okulumuza veren Muzaffer Samda amcamızla birlikte Müşerref Muzaffer Samda ilkokulumuzda çocuklarımızla birlikteyiz. Çok değerli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Bilican, Okul Müdürümüz Ömer Göktürk ve öğretmenlerimiz de bizlerle beraber. Bildiğiniz gibi okullarda iki haftadan beri devam eden Planetaryum yani uzay gösterisi var. Uzay tabi ki çocuklar için çok gizemli. Aynı şeyleri bizlerde okul yıllarında yaşadık. Uzay nedir? Gezegen nedir? Dünyanın güneş ve ay ile ilişkisi nedir? Bunları görsel olarak çocuklarımıza ifade edebilmek adına ilçe milli eğitim müdürlüğümüzden aldığımız izinle böyle güzel bir gösteriyi çocuklarımızla buluşturmak istedik" şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZ GÖSTERİDEN KEYİF ALDI"

Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte ortak çalışan ve ortak projeler üreten bir kurumuz diyen Aktaş, "Gücümüzün yettiği oranda onlara katkı ve destek olmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da çocuklarımızın daha kaliteli yetişmesi adına bu tür farkındalık oluşturan eğitim ve faaliyetler yapmaya çalışıyoruz. Bugün hem okul müdürümüzün hem de öğretmenlerimizin ifadesi gösterinin çok güzel olduğu, çocuklarımızın da bundan çok büyük bir keyif aldığı. Ayrıca bugün bizleri yalnız bırakmayan ilçe milli eğitim müdürümüze ve hayırsever amcamıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

"GELECEĞİMİZ OLAN YAVRULARIMIZ İÇİN NE YAPSAK AZ"

Geleceğimiz olan yavrularımız için ne yapsak azdır diyen Aktaş, "Bütün derdimiz ve heyecanımız, bütün yaptığımız faaliyetler onlara daha güzel bir gelecek içindir. Bu vesile ile tekrar çocuklarımızın eğitimlerine her daim katkı vermek temennisiyle, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN AKTAŞ'A MEKTUP

Planetaryum gösterisi sonrası ise Müşerref -Muzaffer Samda ilkokulu öğrencileri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a sürpriz yaptılar. Öğrenciler, böylesi güzel bir gösterinin okullarına gelmesine vesile olan Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür ifadesi olarak yazdıkları mektupları verdiler. Başkan Aktaş'ta, o berrak ve temiz duygularla yazılan mektuplardan dolayı tek tek çocuklara şükran duygularını ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Planetaryum İle Gökyüzünü Keşfediyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement