Plastik Sanayicileri Derneği Bursa'da Şube Açacak - Son Dakika
Güncel

Plastik Sanayicileri Derneği Bursa'da Şube Açacak

Merkezi İstanbul'da bulunan Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER), ilk şubesini Bursa'da açacak.

18.06.2006 10:56

Merkezi İstanbul'da bulunan Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER), ilk şubesini Bursa'da açacak.

PAGDER Genel Sekreteri Barbaros Demirci, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Sanayi 18 Komitesi'nce düzenlenen toplantıda, yılda yüzde 15 büyüyen plastik sektörünün, gelişmiş olduğu kentlerde de büyüyerek tek çatı altında birleşmesi gerektiğini, bu nedenle PAGDER'in ilk şubesini Bursa'da açmaya karar verdiklerini belirtti.

Bursa'nın tekstil ve otomotiv gibi sektörlerde çok önemli gelişmeler sağlayan bir kent olduğunu ifade eden Demirci, ''Plastik sektöründe hammadde yetersizliği, meslek liselerinde yetişen ara eleman eksikliği, 2. el plastik kullanımının yasak olması ve diğer sektörlerde de yer alan ortak sorunlar bulunuyor. Bunların çözümünde ferdi çabalar yetersiz oluyor. Avrupa ile yarışabilmemiz için derneğimizi geliştirmeliyiz. Ancak bu şekilde rekabet sağlayabiliriz'' diye konuştu.

Demirci, Türkiye'nin plastik sektöründe AB sıralamasında 6. sırada bulunduğunu belirterek, 2013 yılında 3. sıraya çıkmayı hedeflediklerini kaydetti.

Küreselleşme ve AB sürecinde sivil toplum örgütlerinin önemine de değinen Demirci, büyüyen sorunlara ortak çözümler üretmek istediklerini vurguladı.

BTSO Meclis Üyesi ve Bil Plastik Yönetim Kurulu Başkanı İlker Biliktü de, plastik sektörü olarak, yerelde yaşadıkları sorunları PAGDER şemsiyesi altında ulusala taşıyıp güçlü şekilde seslerini duyurmak istediklerini söyledi.

Biliktü, sivil toplum kuruluşlarının ortak paydada seslerini daha güçlü duyurabilmek için bir birlik altında bulunmalarının şart olduğunu ifade ederek, ''Çalışmalarımızı daha da ileriye götürerek, Bursa plastik sektörünü ulusal ve dünya genelinde tanıtmak için çalışmalarımız olacak. En önemlisi de AB Uyum Yasaları çerçevesinde verilen sektörel bazdaki kredilerden yararlanmak hedefindeyiz'' dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Plastik Sanayicileri Derneği Bursa'da Şube Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement