Polonya Başbakanı Morawiecki: "Tanklar geçit töreninde binmek için yapılmadı" - Son Dakika
Güncel

Polonya Başbakanı Morawiecki: "Tanklar geçit töreninde binmek için yapılmadı"

Polonya Başbakanı Morawiecki: "Tanklar geçit töreninde binmek için yapılmadı"

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Alman hükümetinin Ukrayna'ya tank gönderme kararının çok yerinde olduğunu belirterek, "Tanklar geçit töreninde binmek için yapılmadı, özgürlük ve egemenliği savunmak amacıyla savaşanlara yardım etmek için yapıldı.

26.01.2023 12:54  Güncelleme: 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Alman hükümetinin Ukrayna'ya tank gönderme kararının çok yerinde olduğunu belirterek, "Tanklar geçit töreninde binmek için yapılmadı, özgürlük ve egemenliği savunmak amacıyla savaşanlara yardım etmek için yapıldı." dedi.

Morawiecki, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Janez Lenarcic ile Polonya'nın doğusundaki Komorowo köyünde bir araya geldi.

Ukrayna'ya yardımların ulaşması ve Kiev'in güçlü şekilde savaşabilmesi için insani koridorların çok önemli olduğunu ifade eden Morawiecki, "Savaş başlamadan önce bile, olası tüm başbakanlar ve cumhurbaşkanlarıyla görüştüm ve yaklaşan savaş riskinden haberdar olmalarını sağlamaya çalıştım. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik bu saldırısı aynı zamanda Avrupa'nın güvenlik ve istikrarına yönelik bir saldırıdır." diye konuştu.

Morawiecki, Polonya'nın savaşın ilk günlerinden bu yana Ukrayna'ya destek sağladığına dikkati çekerek, "Bugün tanklar hakkında konuşuyoruz. Alman hükümetinin Ukrayna'ya tank gönderme kararı çok yerinde. Tanklar geçit töreninde binmek için yapılmadı, özgürlük ve egemenliği savunmak amacıyla savaşanlara yardım etmek için yapıldı." değerlendirmesinde bulundu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesinin Ukrayna'ya verdiği askeri desteği daha da güçlendireceğini ve Leopard 2 ana muharebe tankları sağlamaya karar verdiklerini açıklamıştı.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, ülkesinin silahlı kuvvetler envanterinden 14 Leopard 2 A6 tankından oluşan bir bölük sağlayacağını aktarmıştı.

Hebestreit, Ukraynalı askerlerin Leopard tanklarıyla ilgili eğitiminin Almanya'da hızlı şekilde başlayacağını ifade etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polonya Başbakanı Morawiecki: 'Tanklar geçit töreninde binmek için yapılmadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement