"Poyrazköy Mühimmat" Davası - Son Dakika
Politika

"Poyrazköy Mühimmat" Davası

"Poyrazköy Mühimmat" Davası

11'i tutuklu 85 sanıklı "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasının 19.duruşması başladı.

30.04.2012 13:17  Güncelleme: 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Kafes eylem planı", "Amirallere suikast",

" Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile "ÇYDD ve ÇEV yöneticileri hakkındaki iddialar"a ilişkin dosyaların birleştiği 11'i tutuklu 85 sanıklı " Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasının 19. duruşması başladı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar, Koramiral Deniz Cora, emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş, Yarbay Ercan Kireçtepe, Binbaşı Erme Onat, Binbaşı Eren Günay, teğmenler Faruk Akın, Sinan Efe Noyan ve Kurmay Albay Ümit Metin, Kemalettin Yakar, Behçet Altıntaş, Erdinç Yıldız ve Hüseyin Hançer katıldı.

Tutuklu sanıklardan Mehmet Cem Çağlar'ın gelmediği duruşmada, aralarında Koramiral Kadir Sağdıç ve Tuğamiral Fatih Ilğar ile emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü'nün aralarında bulunduğu 20 tutuksuz sanık hazır bulundu.

Toplam 6 dava dosyasının birleştirildiği bu davaya ilişkin bugün başlayan duruşmada, sanık sayısının arttığı ve duruşma salonunda yoğunluk oluştuğu görüldü.

Duruşmada konuşan mahkeme heyeti başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, 9 Nisan 2012 tarihli duruşmada 5'i tutuklu 10 sanıklı "Gölcük'te ele geçirilen belgelere ilişkin" dava dosyası ile 11 Nisan 2012 tarihli duruşmada da

"Ergenekon" soruşturması kapsamında ÇYDD ve ÇEV'in yöneticileri ile üyelerinden oluşan 8 kişinin yargılandığı dava dosyasının bu davayla birleştirildiğine yönelik karar verildiğini hatırlattı.

Duruşmada birleştirme kararları ve usule ilişkin söz alan bir kısım sanıkların avukatlarından Celal Ülgen, 6 dava dosyasının birleşmesiyle sanık sayısı artmasına rağmen duruşmanın küçük bir salonda görüldüğünü belirterek, sanık yakınlarıyla sorumlu yurttaşların duruşmayı yer darlığından izleyememeleri nedeniyle CMK'nın aleniyet ilkesinin zedelendiğini öne sürdü.

-Bir sonraki duruşma Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde-

Doğru düzgün duruşma yapılabilmesi için salon temin edilmesini isteyen Ülgen, "Koca Türkiye Cumhuriyeti'nin duruşma salonu yok mu-" şeklinde konuştu.

Mahkeme başkanı Yılmazabdurrahmanoğlu da bunun üzerine, "Bundan sonraki duruşmalar Çağlayan'da büyük salonda yapılacak. Anlıyorum ben sizi" dedi.

Avukat Ülgen, birleştirme kararlarına ilişkin, "Birleşen dosyalardaki fiili ve hukuki irtibat nerede- Hangi eylemde ve hangi sanıklar arasında var bu irtibat- 'Savcı dedi' diye, birleştirme kararı veriyorsunuz" diyerek, birleşen dosyalardaki klasörlerin sanık ve sanık avukatlarına verilmesini de talep etti.

Bazı sanıkların avukatı Kemal Yener Saraçoğlu da, birleşme kararlarının adil yargılama hakkını ihlal edeceği kanaatinde olduğunu belirterek, "ÇYDD davasının bu davayla tek irtibat noktası 'Türkan Saylan'a mektup' adlı dijital kayıttır ki bunun manipülatif olduğuna ilişkin raporlar mevcuttur. Birleşme kararlarıyla bu dava dosyasının 6 dava dosyasını kapsaması, sanık ve avukatları ile mahkemenin değerlendirme durumunu zorlaştıracaktır" ifadesini kullandı.

-"Poyrazköy'teki silahlar farklı davalarda ortaya çıktı"-

Duruşmada söz alan başka suçtan tutuklu sanıklardan Tuğamiral Fatih Ilğar, maddi gerçeğin ortaya çıkması için çeşitli taleplerinin olduğunu ancak mahkemenin bu taleplerin yüzde 90'ını reddettiğini ifade ederek, tutuklu oldukları Hasdal Askeri Cezaevi'nde bir çalışma yaptıklarını ve bu çalışma sonucunda Poyrazköy'de birilerinin gömdüğü silahların farklı davalarda ortaya çıktığını belgeleriyle kanıtladıklarını söyledi.

Ilğar, çarşamba günü yapılacak duruşmada bu tespitlerini mahkemeye anlatması için duruşmanın erkenden başlaması ve kendisine sunum yapma fırsatı verilmesini talep etti.

Duruşmada söz alan emekli Koramiral Feyyaz Ögütçü ve Albay Ali Türkşen de, kendilerine sunum yapılması imkanı verilmesini istediler.

Duruşma, tanıkların dinlenilmesiyle devam ediyor.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Poyrazköy Mühimmat' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement