Prof. Ceyhan'dan şehirler arası seyahat uyarısı: Devletin araya girmesi lazım - Son Dakika
Güncel

Prof. Ceyhan'dan şehirler arası seyahat uyarısı: Devletin araya girmesi lazım

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, şehirler arası seyahatle ilgili olarak uyarılarda bulundu. "Devletin araya girmesi lazım" diyen Ceyhan, "HES'te kayıtlı olmayan, tanısı konmamış kişiler rahatlıkla dolaşıp yayıyorlar" ifadesini kullandı.

19.10.2020 18:27  Güncelleme: 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Haber Global yayınında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Vakaların sadece yüzde 10'unun belirti verdiğini söyleyen Ceyhan, "En iyi şekilde test yapan ülkelerde bile bu bildirdikleri rakamın 10 katı kadar vaka olduğunu da biliyoruz. Siz bütün ülkeyi taramadığınız sürece en fazla 10'da birini yakalayabilirsiniz. Bu ikisini üst üste koyunca şu anda vaka sayısının çok yüksek olduğu bir dönem yaşıyoruz. İş yerinde, AVM'de, restoranda en az birkaç virüs taşıyan insan ile karşılaşacaksınız. Aynı şey okullar için de geçerli, onun için tedbirler bu kadar önemli." dedi.

"BU TÜM TÜRKİYE'NİN BERABER YÜRÜTMESİ GEREK BİR SAVAŞ"

Ceyhan, sözlerinin devamında şunları söyledi: Bütün insanlar, yüzde yüz maske taksa, mesafe kuralına uysa, zaten başka tedbire gerek yok. Devletin araya girmesi lazım. Mutlaka devlet de bazı tedbirler alıyor. Siz de o tedbirlere uymak için çaba sarf ediyorsunuz. Artık bu iş Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi belli bölgede bir savaş değil, Türkiye'nin bütün köyünden kasabasına kadar ülke safında yürütülmesi gereken bir savaş var.

"VAKALAR ŞEHİRLER ARASI DOLAŞIMI AÇINCA KONTROLSÜZ ŞEKİLDE YAYILDI"

İstanbul'da alınan önlemlerle vaka sayısı 1000'lere kadar indirildi. Arkasından şehirler arası dolaşımı açınca kontrolsüz bir şekilde, bütün ülkeye yayıldı. Hala kontrolü mümkün olmayan bir noktada değiliz. Bazı önlemler alınabilir. Bütün Türkiye'de kademeli mesai uygulayacaksınız, özel sektöre de uygulayacaksınız. Şehirler arası ulaşımı da kontrol altına alacaksınız.

"HES'E GÜVENEREK HER ŞEY OLMAZ"

HES'e güvenerek her şey olmaz. HES'te kayıtlı olmayan, tanısı konmamış kişiler rahatlıkla dolaşıp yayıyorlar. Aslında çok zor değil bunları yapmak. Yeter ki bir irade konulsun ortaya ve halk ve bütün tedbirlerin alındığı güvencesi ile kendi üzerine düşeni yapabilir."

Prof. Ceyhan\'dan şehirler arası seyahat uyarısı: Devletin araya girmesi lazım

Son Dakika Güncel Prof. Ceyhan'dan şehirler arası seyahat uyarısı: Devletin araya girmesi lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Yeter be: Bıktık senin ve DSÖ başkanının suratını görmekten. Koronaya inansan en başta sen maske takardın. Neden laboratuvarda değil de hergün kadın programına çıkar gibi TVlerde yüzyüze röpörtaj yapıyor ve maske takmıyorsun. Bodrum'da tatilinden geri kalmıyorsun ve halen maske takmıyorsun. Bütün dünya eskisi gibi tamgaz hayatına devam ediyor. Biz de 5 aydır eskisi gibi yaşıyoruz, korkuttuğunuz gibi yayılan bişey yok. Sonuçta 1 yılda 8 milyarda 1 milyon ölüm, yani 8000'de 1 ölüm. Bu nasıl salgın olabilir? 54 37 Yanıtla
  • zonguldaklı: mehmet hocam birseyler yapın konuşmakla olmuyor bu işler. öldürün durdurun şu virüsü 6 3 Yanıtla
    Virüs: Zonguldaklı kardeşim, bak bu bizim virüs profları doğru bilgi vermiyor, yani virüsün bitmesinden vs bahsediyorlar. Oysa virüsler ve bakteriler hiçbir zaman bitmez, yani bizler virüs ve bakterilerle birlikte yaşarız her zaman. Aşı vs de asla çare olmaz, aşı çare olsaydı grip gibi diğer virüs hastalıkları sona ererdi. Yani virüs proflarımız bizi korkutmakla ve bir yerlere sevketmekle görevliler. Doğru konuşsalar (veya bilseler) virüslerin asla öldürülemeyeceğini söylemeleri gerekirdi. Korma yani 0 2 Fenomen: Herifin işi gücü TVde maskesiz yüzünü göstermek ve müşteri toplamak, yoksa gerçek bilim insanı laboratuvarda çalışır, yabancı bilin insanları gibi bilgi üretir. Bunun işi gücü kendini tanıtmak, bilimsel olmayan şeyleri söylemek, tatilinden vazgeçmemek, maske takmamak, milleti korkutmak. Tüm dünya hayatına eskisi gibi devam ediyor, koronaya normal hastalık muamelesi yapıyor. Bizim virüs profları ise okulları kapattırıp çocukları özel eğitim kurumlarında ve dışarda 100 kat daha fazla riske sokuyor 0 0
  • kütşat çakır: bu adam da tam bir dallama .... kafasına göre sallıyor. sırf reklam başka bir halta yaramaz 1 2 Yanıtla
  • sedat: hasta olmayan maske takmasın diyen bu adam değilmiydi 0 0 Yanıtla
  • kemal çelebi: 2022 de bu sorun çözülür ve gundemden düşer.. benim asıl endişem kitlesel savaş ve terör.. bunlar daha büyük tehditlerdir. 0 0 Yanıtla
  • Maske takmaz: Bu amca hiç maske takmıyor, yüzünü gösterip iyi piyasa yapıyor milleti sistematik olarak korkutup müşteri topluyor. Tatilinden vazgeçmiyor, tatilde maskesiz geziyor. Hiç laboratuvarda değil, hergün bir TVde boy gösteriyor, yabancı bilim insanlarının yaptıklarını duyduklarına göre kör-topal anlatmaya çalışıyor. Dünyadaki gelişmelerden ve ülkemizin gerçeklerinden bihaber. Herkes kendisi gibi trink maaş almıyor, konuşması kolay, tek bildiği milleti eve kapatmak, peki ya geçim, ekmek nereden gelecek 0 0 Yanıtla

Advertisement