Prof. Dr. Pekünlü'nün Cezaevinden Tahliye Edilmesi - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Pekünlü'nün Cezaevinden Tahliye Edilmesi

İzmir'de başörtülü öğrencinin eğitim hakkını engellediği gerekçesiyle hapis cezası alan ve 4,5 ay kaldığı Foça Açık Cezaevi'nden bugün tahliye edilen eski Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü'ye Ege Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği'nin (EGEDÖR) 8. üniversite kurultayına katılan üyelerin oy birliğiyle "Yılın Direnen Bilim İnsanı" ödülü verildi.

16.04.2015 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de başörtülü öğrencinin eğitim hakkını engellediği gerekçesiyle hapis cezası alan ve  4,5 ay kaldığı Foça Açık Cezaevi'nden bugün tahliye edilen eski Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü'ye Ege Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği'nin (EGEDÖR) 8. üniversite kurultayına katılan üyelerin oy birliğiyle "Yılın Direnen Bilim İnsanı" ödülü verildi.

İzmir Barosu'nda düzenlenen ödül törenine, sivil toplum kuruluşları, öğretim üyeleri, Baro Başkanı Aydın Özcan, Prof. Dr. Rennan Pekünlü ve davetliler katıldı.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, törende yaptığı konuşmada Pekünlü hakkındaki bazı davaların devam ettiğini anımsatarak, "Rennan Hocamızın verdiği mücadeleyi kutluyorum. Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını korumak için bedel ödedi, özgürlüğünden oldu ama ben kendisini kutluyorum. Mücadelemiz devam edecek ve inanıyorum ki bunu kazanacağız" dedi.

EGÖDER Başkanı Prof. Dr. Can Ceylan da EGEDÖR'in 8. üniversite kurultayına katılan üyelerin oy birliğiyle "Yılın Direnen Bilim İnsanı" ödülünün Prof. Dr. Pekünlü'ye verilmesine karar kıldıklarını dile getirdi.

Ödülünü EGÖDER Başkanı Ceylan'ın elinden alan Pekünlü, Atatürk ilkelerinden laikliğin ortadan kalkacağını ileri sürerek, "Sizlerle inanıyorum ki laiklik ilkesi ortadan kalkacak ama büyüyerek ortadan kalkacak. Toplumun tüm bireyleri bunu benimseyecek. O günlere bence çok yakınız" ifadesini kullandı.

Pekünlü'nün konuşmasının ardından tören sona erdi.

-Olayın geçmişi

EÜ öğrencisi Fatma Nur G, 2011 yılında Fen Fakültesi binası girişinde Prof. Dr. Pekünlü'nün özellikle derslere giriş saatlerini takip ettiğini, bölüm binasının kapısına geldiğinde karşısında dikilerek başörtülü olarak okula girmesini engellediğini, ardından cep telefonuyla fotoğrafını çekerek hakaret ettiğini öne sürmüş ve bunun üzerine peruk takarak çözüm bulmaya çalıştığını belirterek, davacı olmuştu.

Yapılan yargılama sonucunda, Pekünlü'ye "aykırı olarak eğitim ve öğretim hakkını engellemek suçundan" 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmiş, bu karar Yargıtay tarafından da onanmıştı.

Dava sürecinde YÖK'ün başlattığı soruşturma sonucunda görevden alınan Pekünlü, daha sonra emekliye ayrılmış, 27 Kasım 2014 tarihinde de Foça Cezaevi'ne teslim olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Pekünlü'nün Cezaevinden Tahliye Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement