Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı Gaün'de Konferans Verdi - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı Gaün'de Konferans Verdi

Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı Gaün\'de Konferans Verdi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Dayanışma Umut Yolu Topluluğu tarafından hazırlanan Marmara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı’nın konuşmacı olarak katıldığı ’Modern Dünyada İslâm ve Müslümanlar’ konferansı GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

18.12.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Dayanışma Umut Yolu Topluluğu tarafından hazırlanan Marmara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı'nın konuşmacı olarak katıldığı 'Modern Dünyada İslam ve Müslümanlar' konferansı GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Konuşmasında İslam dünyasının lidere muhtaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kavakçı, uzun zamandan beri birliği sağlayacak bir liderliğin olmadığını ifade etti. Prof. Dr. Kavakçı, "Son zamanlarda özellikle Türkiye'de gelişen değişim ve gelişim öyle ümitlere vesile oluyor ki, İslam dünyası Türkiye'ye bir lider olarak bakıyor. Umarız, isteriz Türkiye gelişsin, İslam dünyasına lider olsun. Fakat bu zor bir şey çünkü uluslararası kuruluşlar, teşkilatlar ve uluslararası büyük ticaret organlar var. Bu kuruluşlar paraya, güce ve ekonomiye dayanıyor" dedi.

Prof. Dr. Kavakçı, "İslam dünyası akıllı, uslu, stratejik düşünebilen, ileri görüşlü, ön yargılı hareket etmeyen ama ileriye bakarak, Türkiye'nin de liderliği etrafında bir araya gelmeli" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı Gaün'de Konferans Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement