Rap Şarkıya Vali Tuna da Eşlik Etti - Son Dakika
Güncel

Rap Şarkıya Vali Tuna da Eşlik Etti

Rap Şarkıya Vali Tuna da Eşlik Etti

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, gurbetçi sanatçısı Murat Korkmaz'ın rap tarzında seslendirdiği 'Çanakkale Geçilmez' adlı şarkının tanıtımında, nakarat bölümünü kendisi de seslendirdi.

16.03.2013 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, gurbetçi sanatçısı Murat Korkmaz'ın rap tarzında seslendirdiği 'Çanakkale Geçilmez' adlı şarkının tanıtımında, nakarat bölümünü kendisi de seslendirdi.

Çanakkale Savaşları'nın 100'ncü yılına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Almanya'da yaşayan rap müzik sanatçısı Murat Korkmaz'ın rap tarzında bestelediği ve klip çekilen 'Çanakkale Geçilmez' adlı şarkının tanıtımı Valilikte yapıldı. Tanıtım için Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve gurbetçi Murat Korkmaz gazetecilerin karşısına geçti. Vali Tuna yaptığı açıklamada, "Bu sene genç nesillere Çanakkale ruhunu verebilmek için değişik iletişim kanallarını kullanmaya başladık. Bunlardan biri de rap müzikti. Almanya'da yaşayan Murat Korkmaz kardeşimiz "Çanakkale Geçilmez' isimli bir şarkı yaptı. Ardından Çanakkale'ye gelerek Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki savaş alanlarında ve şehitliklerde klip çekti. Tamamlanan klip ulusal kanallarda yayınlanmaya başladı. Genç nesillere ulaşmak için her türlü fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

Murat Korkmaz ise, "Bir gurbetçi olarak bana güvenildi. Almanya'da doğup, yetiştim. Kelime hazinem ve tarih bilgim az olabilir. Ama benim bireysel olarak hissettiklerim önemli. Değerleri koruyama çalıştım. Vali Tuna'ya bana güvendiği için teşekkür ediyorum. Almanya'da bir fabrikada torna operatörlüğü yapıyorum. Müziği profesyonel olarak yapmıyorum. Ama bana duyulan güveni boşa çıkarmadığıma inanıyorum. Şartlar oluşursa Türkiye'ye dönerek müzik yapabilirim. Çanakkale bana uğurlu geldi. Çok güzel tepkiler alıyorum. Rap müziğe karşı olan algının değişeceğine inanıyorum" dedi.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işbirliği yaparak Çanakkale Türküsü'nü de Türkiye'nin ünlü sanatçılarına seslendirildiğini, ilk kez 18 Mart günü stadyumdaki törenlerde dinletileceğini ve Türkiye'ye mal olacağına inandığını belirtti.

Daha sonra Valilik Toplantı Salonu'nda basın mensupları için klip gösterime sunuldu. Vali Tuna da, tanıtım için rap olarak 'Çanakkale Geçilmez' şarkısının nakarat bölümlerini Murat Korkmaz ile birlikte söyledi. İlk kez bir rap şarkı söylediğini ifade eden Vali Tuna, Murat Korkmaz'a '57'nci Alay' adlı kitabı hediye etti. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rap Şarkıya Vali Tuna da Eşlik Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement