Rasim Öztekin, Hasan Efendi'nin kavuğunu Şevket Çoruh'a devredecek - Son Dakika
Magazin

Rasim Öztekin, Hasan Efendi'nin kavuğunu Şevket Çoruh'a devredecek

Türk tiyatrosunun usta oyuncusu Rasim Öztekin, Kel Hasan Efendi'nin kavuğunu, oyuncu Şevket Çoruh'a teslim edecek. Öztekin 20 Eylül'de yapılacak törenle kavuğu devredecek.

27.08.2020 12:29  Güncelleme: 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kel Hasan Efendi'den sonra sırasıyla geleneksel Türk tiyatrosunun ve tuluat sanatının önemli isimlerinden İsmail Dümbüllü, Münir Özkul ve Ferhan Şensoy'un taşıdığı kavuk, Şensoy tarafından 2016 Mayısı'nda Rasim Öztekin'e devredildi.

"KALBİM KAVUKLU OLARAK TİYATROYA YAPMAMA İZİN VERMİYOR"

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre kavuk, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) desteğiyle 20 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde düzenlenecek törende yeni sahibinin olacak. Kavuğu, Ses Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle ustası Ferhan Şensoy'dan teslim alan Rasim Öztekin, yaşadığı kalp rahatsızlığı yüzünden tiyatro yapamadığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

Rasim Öztekin, Hasan Efendi'nin kavuğunu, Şevket Çoruh'a devredecek

"Kavuğu aldığım yaz, kalp yetersizliğinin yanına ciddi ritm problemleri de eklenince, doktorum canlı performansı yasakladı. Kalbim, kavuklu olarak tiyatro yapmama izin vermedi. Aslında bir bakıma kalp hastalığı nedeniyle çok sevdiğim tiyatrodan malulen emekli oldum. Projeyi, senaryosunu, çalışma koşullarını seçebildiğim, yorulduğumda dinlenebildiğim sinema ve dizi projelerinde yer alarak sanatın içinde bir şekilde var olarak moral buldum. Durum böyle iken, kavuğu çok bekletmeden bir tiyatrocu kardeşime devretmeye karar verdim."

Rasim Öztekin, Hasan Efendi'nin kavuğunu, Şevket Çoruh'a devredecek

KAVUK ŞEVKET ÇORUH'A

"Büyük özverilerle Baba Sahne'yi kuran, zorlu koşullarda tiyatro yapmaya ve tiyatroyu yaşatmaya çalışan Şevket Çoruh'a Türk tiyatrosuna bugüne kadar yaptığı ve yapacağı katkılardan dolayı kavuğu devredeceğim."

Rasim Öztekin, Hasan Efendi'nin kavuğunu Şevket Çoruh'a devredecek
Rasim Öztekin, Hasan Efendi\'nin kavuğunu Şevket Çoruh\'a devredecek
Kaynak: AA

Son Dakika Magazin Rasim Öztekin, Hasan Efendi'nin kavuğunu Şevket Çoruh'a devredecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • tamer: arkadaşlar şevket usta bir tiyatrocu ve tiyatro için hayatında kazandıklarını maddi manevi bu yola harcayan bir tiyatrocu kavuğu haklı ve hayırlıdır bence...... 16 4 Yanıtla
  • Niçin: Başka kimsemi kalmadı ? Hayret yani prs doğrusu . 6 12 Yanıtla
    bahtiyar: senin gibiler anlamaz sen git kendin gibilerle alkış tut sağa sola klavye artisleri 0 0
  • c s: EN DOGRU KARAR HAKEDEN BİRİSİ YAKIŞIR VEDE ZAMANI GELİNCE KİME VERECEGİNİ BİLİR ALLAH UTANDIRMASIN 12 2 Yanıtla
  • Biri: Kavuk bir hediye idi.vefat edince baska bir tiyatrocuya rahmetlinin hatirası olarak verildi sonra oda verdi devam etti manevi bir degeri yok. Anlamsiz konular gundem oluyor 3 7 Yanıtla
    la ne anlatıosun sen : la ne anlatıosun sen :D 2 2
  • Müslüman: Şevket Çoruh'u tiyatrosunda izlemiş biri olarak konuşuyorum bence çok doğru bi karar olmuş. Yıllardır kafamdaki Mesut komiser rolünü adama o kadar yapıştırmıştım ki tiyatrosunu izlediğimde çok farklı hissettim kendimi, gerçekten alkışlanacak bi oyuncu. Gitmeyenler için Baba sahne Hamlet oyununu şiddetle tavsiye ederim 7 2 Yanıtla
  • Şemsi: Adam olan birine verseydin bari Halil Ergüne falan 5 4 Yanıtla
    bahtiyar: senin olmadığın kesin daha adamlığın ne olduğunu bilmezsiniz sözlüğe bakarsınız 1 0
  • Müslüman: Tiyatronun kapısından geçmemiş insanlar yorum yapmasın! 3 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement