Renault Clio Grand Tour, Bursa Oto Show Fuarı'nda Vitrine Çıktı - Son Dakika
Ekonomi

Renault Clio Grand Tour, Bursa Oto Show Fuarı'nda Vitrine Çıktı

Renault Clio Grand Tour, Bursa Oto Show Fuarı\'nda Vitrine Çıktı

Renault'un Bursa Fabrikasında Üretilerek Avrupa'nın 15 Ülkesine İhraç Edilmeye Başlanan Clio Grand Tour, 18 Nisan'dan İtibaren 27 Bin YTL'den Satılmaya Başlanacak. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Clio Segmentinde Yeni Versiyon ile Birlikte Yüzde 11'lik Pazar Payı Hedeflediklerini Açıkladı.

02.04.2008 07:50

Renault'un Bursa fabrikasında üretilerek Avrupa'nın 15 ülkesine ihraç edilmeye başlanan Clio Grand Tour, 18 Nisan'dan itibaren 27 bin YTL'den satılmaya başlanacak. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Clio segmentinde yeni versiyon ile birlikte yüzde 11'lik pazar payı hedeflediklerini açıkladı.

Bursa Oto Show Fuarı'nda Renault, yeni Laguna'dan sonra Clio Grand Tour'u da Türk tüketicilerinin beğenisine sundu. Lansman toplantısında konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, 2008 yılında 8 tane yeni modelin tanıtımını yapacaklarını belirterek, "Renault 2009 kontratının 8 yeni ürünü arka arkaya Türkiye pazarına çıkıyor. Bir tanesi Laguna yeni çıktı. Bizler için önemli bir ürün. Kalite bakımından kategorisinin ilk 3 otomobili olması bakımından iddialıdır. Kendi segmentinde yüzde 9 pazar payı alması öngörülen bu modelden 2008'de 3 bin adet satmayı planlıyoruz. Dizel ve benzinli motor seçeneği olarak 1600 cc'nin altında olması, hem yakıt ekonomisi hem vergi avantajı sağlayan bu segmentteki tek otomobil özelliğine sahiptir. Kalite iddiasını da 3 yıl, 150 bin kilometre garantisiyle ortaya koyuyor. Bugün ilk defa Türkiye pazarına sunduğumuz Clio Grand Tour ise, Bursa fabrikamızda üretilen, değişik standartları sunan bir araçtır. Kendi segmentinde, farklı boyutları ile bir başka alt bölümü oluşturuyor. Sürüş keyfi ve konforun yanı sıra uzatılmış şasisi ile yarı yarıya fazla bagaj hacmi sunuyor. Hafta sonu ve spor aktivitelerinde avantaj sağlıyor. Benzinlide 1300 motor, dizelde 1500 motor olarak satışa sunulacak. Fabrikamızın bütün dünya için ürettiği, şimdi lansmanını yaptığımız Clio Grand Tour'u sunmaktan gurur duyuyorum. Clio Grand Tour satışa başlaması ile birlikte, bu yıl Clio segmentinde yüzde 11 pazar payı hedefliyoruz. Grand Tour Türkiye pazarına 18 Nisan 2008'de mevcut Clio 3'ün biraz üzerinde 27 bin lira başlangıç fiyatıyla sunulacak" dedi.

Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu ise, "Türkiye pazarında en çok satan iki modelle Megan ve Symbol ile liderliğimiz var. Üretim kapasitemiz son 6 yılda 3 kat arttı, son 6 yılda ihracat miktarları 3 kat arttı. Şubat ayı sonu itibariyle üretim ve ihracatta en öndeyiz. Özetle, Oyak Renault Türk endüstrisine katkıda bulunan en büyük kuruluşlar arasında yer alıyor. Rakamlarla ifade edersek son 10 yılda ihracatımız 11 milyar doları geçti, son 10 yılda yatırım miktarı 1.3 milyar doları geçti. En çok gurur duyduğumuz istihdam miktarımız 3 bin artarak 6 bin 600 kişiye ulaştı. Bursa'daki Renault ailesinin ürettiği son ürünü Türkiye'ye tanıtıyoruz. Bu modelimiz Avrupa'nın 15 ülkesinde yollarda dolaşıyor. İlk alınan bilgilere göre siparişler katlanarak artıyor. Bu modelimizin Bursa fabrikamızdaki üretim miktarını yüzde 50 arttırma kararına verdik. Hem ihracat hem Türk pazarları için bu modeli daha fazla üretmeye başlıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yeni modelin anahtarı Tarık Tunalıoğlu tarafından satış sorumlusu olan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar'a teslim edildi. Bursa Oto Show Fuarı'nda daha sonra dansçıların figürleriyle birlikte Clio Grand Tour'un üzerindeki örtü kaldırıldı. Basın mensupları, tanıtımda görev alan Arzu Pavlova ile birlikte yeni modeli görüntüledi.

(İRF-MŞ-CC-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Renault Clio Grand Tour, Bursa Oto Show Fuarı'nda Vitrine Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement