Resim Sergisinde Resim Dersi Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Resim Sergisinde Resim Dersi Yaptılar

Resim Sergisinde Resim Dersi Yaptılar

Bodrum'da tanınmış ressamların eserlerinden oluşan sergiyi ziyaret eden ilkokul öğrencileri, resimleri kendilerince yorumlayarak yeniden yaptı.

05.12.2013 12:42  Güncelleme: 12:55

Bodrum'da tanınmış ressamların eserlerinden oluşan sergiyi ziyaret eden ilkokul öğrencileri, resimleri kendilerince yorumlayarak yeniden yaptı.

Nurol Sanat Galerisi'nde açılan "Ustalar 4" isimli sergide Pertev Boyar, Eşref Üren, İbrahim Safi, Şefik Bursalı, Arif Kaptan, İsmail Altıok ve Söbütay Özer gibi tanınmış 22 ressamın eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergiyi ilçedeki özel bir ilkokulun öğrencileri de görsel sanatlar öğretmenleriyle ziyaret etti. Resim derslerini sergide işleyen öğrenciler, hazırlanan tuvallerde bazıları hayatta olmayan usta ressamların eserlerine bakarak resim yaptı.

Değerli tablolara bakarak resimlerini yapan öğrenciler gözlem yeteneklerini geliştirmenin heyecanını yaşadı. Keyifli dakikalar yaşayan öğrencilerden bazıları yaptıkları resimleri orijinallerine benzetmeye çalışırken zorlandı, kimi de hiç zorlanmadan resmini tamamladı.

Sanat galerisi sorumlusu Zehra Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk resim tarihinin 22 önemli ustasının yer aldığı 26 eserden oluşan sergiye ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Karataş, "Her çocuk kendi ifade biçimiyle, yorumlama şekliyle seçtikleri bir ustanın eserini yeniden resmediyor. Bu da genç yetenekler için çok olumlu ve anlamlı bir durum" dedi.

Görsel Sanat Öğretmeni Canan Güldal ise çocuklarla yaptıkları etkinlikten büyük keyif aldıklarını kaydetti.

-Öğrencilerin çalışmalarından görüntü

-Sanat galerisi yetkilisinden röportaj

-Resim öğretmeninden röportaj

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Resim Sergisinde Resim Dersi Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement