Rize Pide Festivalinde Dağıtılan 3 Bin Pide 3 Dakikada Tükendi - Son Dakika
Güncel

Rize Pide Festivalinde Dağıtılan 3 Bin Pide 3 Dakikada Tükendi

Pide festivalinde dağıtılan 3 bin pide 3 dakikada tükendiRİZE'nin pidesi ile ünlü Derepazarı İlçesi'nde bu yıl ilk kez 'Pide ve Turizm' Festivali düzenlendi.

05.09.2017 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pide festivalinde dağıtılan 3 bin pide 3 dakikada tükendi

RİZE'nin pidesi ile ünlü Derepazarı İlçesi'nde bu yıl ilk kez 'Pide ve Turizm' Festivali düzenlendi. Ustaların alanda kurulan fırında pişirdiği farklı çeşitlerdeki pideler protokol üyeleri tarafından kesilerek tadına bakıldığı festivalde vatandaşlara dağıtılan 3 bin pide ise 3 dakikada tükendi.

Derepazarı İlçe Futbol sahasında düzenlenen festivale, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Derepazarı Kaymakamı Selçuk Köksal, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kemal Yardımcı ile yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Festival alanında ustaların farklı çeşitlerde yaptığı pideler alandaki fırınlarda pişirildi. Vatandaşlar da pide yapımını ilgiyle izledi. Pişirilen pideler masa üzerine servis edildi, Vali, Milletvekili ve Belediye Başkanı ile protokol üyeleri kestikleri pidelerin tadına baktı, vatandaşlara dağıttı. Festival alanında hazırlatılan 3 bin pide vatandaşlara dağıtıldı. Pide almak için vatandaşlar birbiriyle yarıştı. 3 bin pidenin 3 dakikada tüketildiği festival de renkli görüntüler yaşandı. Vatandaşlar, pidelerin oldukça lezzetli olduğunu belirtti.

Kestiği pideleri vatandaşa dağıtan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'da, Derepazarı pidesinin çok meşhur olduğunu belirterek ilçede bu işin lezzet geleneği haline dönüştüğünü söyledi, Ben çok sık yiyemiyorum ama özellikle kilo durumu müsait olanlara tavsiye ederiz. dedi. Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül'de pidesi ile ünlü ilçelerinin festivalle tanıtılmasını hedeflediklerini söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın konser verdiği festivalde yöre sanatçıları sahne aldı. Vatandaşlar kemençe eşliğinde uzun süre horon oynadı. Festival konserlerle sona erdi.

Rize Pide Festivalinde Dağıtılan 3 Bin Pide 3 Dakikada Tükendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize Pide Festivalinde Dağıtılan 3 Bin Pide 3 Dakikada Tükendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement