Röportaj: Htc ? Nikitas Glykas - Son Dakika
Teknoloji

Röportaj: Htc ? Nikitas Glykas

HTC One ve akıllı telefon pazarıyla ilgili HTC Güneydoğu Avrupa Executive Direktörü Nikitas Glykas ile sohbet ettik...

25.07.2013 19:00

Geçtiğimiz yıl HTC, birbirinden başarılı telefonları kullanıcılarla buluşturdu. İlerleyen günlerde HTC nasıl bir yol izleyecek?

Bildiğiniz gibi bir süredir oldukça heyecanlı bir dönem yaşıyoruz. HTC One'ın da piyasaya çıkmasıyla birlikte bu heyecanımız daha da hızla arttı. Bizim için HTC One, HTC tarihi boyunca piyasaya çıkmış en muhteşem telefon. Gerek tasarım, gerekse de yazılım mimarisi bakımından oldukça yenilikçi bir telefon. Yenilikçi bir tasarıma sahip olan BlinkFeed, HTC Zoe ve Beats Audio gibi teknolojiler sayesinde telefonlar çok daha güçlü bir hale geldi. Süper telefonlar için önemli bir kriter olan tasarım açısından da HTC One, oldukça başarılı. Tasarım konusuna bir hayli önem verdik. İyi bir telefon üretiyorsanız, sadece donanımsal olarak değil, gerek tasarım gerekse de kullanılan malzemeler bakımından kaliteli olmanız gerek. Böylelikle telefon, gerçekten premium bir ürün olduğunu sergileyebilecek. Dolayısıyla HTC, artık bu kriterlere çok önem veriyor. Bundan sonra daha kaliteli, daha yaratıcı tasarıma sahip, ince HTC telefonlar göreceksiniz.

HTC One'ın diğer telefonlardan üstünlükleri neler?

Biraz önce de bahsettiğim BlinkFeed, HTC One ile birlikte gelen özelliklerden biri. Bu özellik sayesinde hayatınızın her anında sosyal çevrenizden haberdar olabiliyorsunuz. Sizin için önem taşıyan her ne varsa, telefonun ana ekranı üzerinden haberlere, yeni bilgilere ulaşabiliyorsunuz. 1500 adet farklı başlık arasından seçebileceğiniz bu haberler, hiç bir şey yapmanıza gerek kalmadan anında ayağınıza geliyor. Aralarında CNN Turk, NTV Spor ve CNBC-e gibi önemli isimlerin yer aldığı çeşitli başlıklar bulunuyor. Bunun dışında HTC Zoe da çok daha gerçeğe yakın, kaliteli fotoğraflar çekmenize imkan tanıyor. Bugüne kadar genelde telefon üreticileri, megapiksel sayısına yatırım yaptılar. HTC ise piksel boyutunu arttırarak, yüzde 300'e varan oranlarda ışığın daha fazla yakalanabilmesini sağlıyor. Bu sayede daha parlak ve daha gerçeğe yakın görüntüler ortaya çıkıyor. Son olarak bir de ses özelliğinden bahsetmek istiyorum. Daha önceki HTC modellerine baktığımızda, hoparlörün arkada olduğunu görüyoruz. HTC One ile birlikte, ön yüzeye iki adet hoparlör yerleştirdik. Bunun dışında Beats Audio teknolojisi ve bir adet amplifier ile güçlendirdik. Dolayısıyla artık çok daha yüksek ses gücü ve kalitesine sahip bir telefonla karşı karşıyayız. Bunun dışında, sevdiğiniz parçaları ya da videoları USB diskinizi takarak da yine telefon üzerinden dinlemeniz mümkün. Full HD kalitesinde USB disk üzerinden film izlerken, herhangi bir yavaşlama ya da takılma söz konusu değil. HTC One ile çektiğiniz fotoğraflardan, 30 saniyelik videolar da oluşturmanız mümkün. Bunun için sizin hiç bir çaba göstermenize gerek yok. Tek yapmanız gereken basit birkaç dokunuşla müzik ve video temasını seçmek. Kısacası HTC One, kullanıcıların hayatını kolaylaştıran çözümlerle birlikte geliyor.

HTC'nin Windows Phone 8'li telefonları Türkiye'de Android'li telefonları kadar ilgi gördü mü?

Türk halkı gerçekten son teknolojiyi yakından takip ediyor ve hayatının her alanında başarılı bir şekilde kullanıyor. Her zaman son teknolojiye sahip olmak istiyorlar. Ancak bunun için doğru zamanı beklemekten de çekinmiyorlar. Yeni bir teknoloji çıktığında bunu çıkar çıkmaz değil, belli bir süre sonra güvenilir olduğuna inandıkları vakit kullanmaya başlıyorlar. Şu an yurt dışında Windows Phone 8'li telefonlar oldukça büyük bir ilgi görüyorlar. Türkiye'de yakın bir zamanda Windows Phone 8'in daha fazla ilgi göreceğine inanıyorum. Bu yeni işletim sisteminin özellikle enterprise tarafında oldukça önemli olduğu kanaatindeyim. Ancak kısa bir süre içinde son kullanıcı tarafında da büyük bir başarı yakalanacağını düşünüyorum. Dolayısıyla ilerleyen zamanlarda HTC'nin daha fazla Windows Phone 8'li telefonlarını görmek mümkün olacak.

HTC için Türkiye pazarı nasıl bir öneme sahip?

İstanbul, Güneydoğu Avrupa'nın başkenti ve Yunanistan, Kıbrıs ve İsrail bölgelerinin başını çekiyor. Türkiye bizim için oldukça önemli bir yere sahip. Ben de bu yüzden ailemle birlikte kendi memleketim olan Yunanistan'dan kalkıp Türkiye'ye yerleştim. Türk insanı son teknolojileri oldukça yakından takip ediyor. Bunları kullanmakta da asla zorlanmıyor. Bu sebeple, gerek coğrafi konumu, gerekse de Türk insanının hi-tech yapısı sayesinde HTC için Türkiye pazarı oldukça önem teşkil ediyor.

Bugün birçok üretici firma artık sadece akıllı telefon değil, aynı zamanda tablet de üretiyor. Yakın bir gelecekte HTC tabletler görebilecek miyiz?

HTC, tablet sektörünü bırakmadı. Öte yandan HTC, herhangi bir yenilik katmadığı sürece piyasaya yeni bir ürün sunmayı düşünmeyen bir vizyona sahip. Dolayısıyla da şimdilik tablet sektörüne yenilik getirmeyen bir ürünle kullanıcıların karşısına çıkmayacağız. HTC, inovasyonlarıyla ünlü bir firma. Dolayısıyla yakın bir gelecekte yeniliklerle dolu bir tablet de görebilirsiniz. Ancak şimdilik konuyla ilgili net bir şey söylemek mümkün değil.

Kaynak: Technomonde.com

Son Dakika Teknoloji Röportaj: Htc ? Nikitas Glykas - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement