Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2015-2016 Hizmet Dönemini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2015-2016 Hizmet Dönemini Değerlendirdi

Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2015-2016 Hizmet Dönemini Değerlendirdi

Rotary 2440. Bölge Federasyonuna üye kulüplerin 2015-2016 döneminde yaptığı çalışmalar, geçen hafta sonunda Çeşme Ilıca Otel’de düzenlenen Bölge Konferansı’nda değerlendirildi.

17.05.2016 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rotary 2440. Bölge Federasyonuna üye kulüplerin 2015-2016 döneminde yaptığı çalışmalar, geçen hafta sonunda Çeşme Ilıca Otel'de düzenlenen Bölge Konferansı'nda değerlendirildi. Federasyon Başkanı Dr. Reha Akın, 66 kulüpte hizmet eden 1686 Rotaryenin 100 bin saatin üzerinde çalışarak, 2 milyondan fazla insana dokunduğunu söyledi. 3 gün süren konferansta, Federasyona bağlı kulüpler yıl içinde yaptıkları projeleri Türkiye'de ilk kez açılan Dostluk Evi'nde sergilediler.

Uluslararası Rotary (U.R) Başkanı Ravi Ravindran'ı Olowu Krallığı Prensi Olugbemia Olowu temsil ettiği Konferansın açılışında konuşan Federasyon Başkanı Dr. Reha Akın, U.R Başkanı Ravindran'ın, "Hizmetleriniz Dünyaya Armağan Olsun" sloganı ile geçen yıl Temmuz ayından başladıkları hizmet döneminin sonuna yaklaştıklarını söyledi. Federasyona bağlı 66 kulüpteki, 1686 Rotaryenin büyük bir özveri ile hizmet ürettiğini söyleyen Dr. Reha Akın, "Kendinden önce hizmeti ilke edinen Rotaryenler olarak, 6 temel ilkemize uygun güzel projelere hep birlikte imza attık" dedi.

Dr. Reha Akın, dönem projeleri olan 'Trafikte Bilinçlendirme Çalışmaları' kapsamında 8 ilde faaliyet yaptıklarını, çalıştay ve şuralarla trafik terörüne dikkat çektiklerini söyledi. Dr. Akın, proje kapsamında; gereksiz trafik tabelalarının tespit edilerek kaldırılmalarına aracılık yaptıklarını, Trafik Eğitim Pistleri yaptıklarını, toplumda trafik bilincini arttırmak için animasyon filmler hazırladıklarını söyledi. Akın, toplumun her kesiminden insanların katıldığı Bursa ve Çanakkale'deki Çalıştaylar ile İzmir'deki Şurada ortaya çıkan sorun ve çözüm önerilerinin trafikteki yetkililere bildirge olarak sunulduğunu da söyledi.

"TEMEL İLKELERİMİZE UYGUN ÇALIŞTIK"

Temel ilkelerinin Barış ve Anlaşmazlıkların Önlenmesi ve Çözümü, Hastalıkları Önleme ve Tedavi, Su ve Hijyen, Anne ve Çocuk Sağlığı, Temel Eğitim ve Okuryazarlık, Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma olduğunu söyleyen Dr. Akın, "Kulüplerimiz bu ilkeler uygun projeler yaptılar. Bazı projelerimizi Ulusal ve Uluslararası düzeyde ses getirdi. Federasyona bağlı bazı kulüplerimiz, yurt dışından kardeş kulüplerle ortaklaşa işler yaptılar" diye konuştu.

Çalışmalarına medyanın geniş yer verdiğini söyleyen Dr. Reha Akın, yüzlerce projenin, yerel ve Ulusal binlerce yayın organında haber yapıldığını belirtti. "Medya çalışmalarımızı haber yapmaya değer bulduğuna göre, her işimiz doğru yaptık" diyen Federasyon Başkanı Akın, Rotary 2440. Bölge Federasyonu'na üye kulüpler ve bu kulüplerde görev alan Rotaryenlerin aynı heyecanla çalışmaya devam edeceğine inandığını ifade etti.

KULÜPLER PROJELERİNİ PAYLAŞTI

Dönemlerinde pek çok ilke imza attıklarına vurgu yapan Dr. Reha Akın, bunlardan birinin de Türkiye'de ilk kez uygulanan Dostluk Evi Projesi olduğunu söyledi. Dr. Akın, Dostluk Evi'nde kulüplerin yıl içinde yaptığı projelerini sergilediğini ve çalışmaları nasıl yürüttüklerini diğer kulüplerle paylaştıklarını ifade etti.

Öte yandan, 3 gün süren Bölge Konferansında kulüplerin dönem başkanları yıl içinde gerçekleştirdikleri projeleri Dostluk Evi'nde sergilediler. Federasyon bünyesinde oluşturulan jüri tarafından çok başarılı bulunan 12 projeye özel ödül verilen konferans sırasında, Bursalı ünlü Beyin Cerrahı Prof. Dr. Türker Kılıç tarafından katılımcılara "Zihin" konulu sunum gerçekleştirildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2015-2016 Hizmet Dönemini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement