Rusya: Nusra Cephesi Lideri Culani'yi Vurduk - Son Dakika
Dünya
BBC

Rusya: Nusra Cephesi Lideri Culani'yi Vurduk

Rusya: Nusra Cephesi Lideri Culani\'yi Vurduk

Rusya, düzenlediği bir hava operasyonuyla Nusra Cephesi'nin 12 komutanını öldürdüğünü, örgütün lideri Ebu Muhammed el Culani'nin ise saldırıda kolunun koptuğunu ve ağır yaralandığını söyledi.

04.10.2017 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya, düzenlediği bir hava operasyonuyla Nusra Cephesi'nin 12 komutanını öldürdüğünü, örgütün lideri Culani'nin ise ağır yaralandığını açıkladı.

Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konashenkov, operasyonun Rus askeri polisine yönelik 18 Eylül tarihli bir saldırıya yanıt olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Konashenkov, Nusra Cephesi'nin lideri Ebu Muhammed el Culani'nin saldırıda kolunun koptuğunu ve durumunun kritik olduğunu da aktardı.

Sözcü, örgütün 12 üst düzey ismi ile birlikte 50 militanın daha öldürüldüğünü açıkladı.

Saldırının grubun toplantı için bir araya geldiği istihbaratı sonrası Su-34 ve Su-35 jetleri ile Salı günü gerçekleştirildiği belirtildi.

2016'da adını Şam'ın Fethi Cephesi olarak değiştiren ve El Kaide'den ayrıldığını duyuran Nusra Cephesi, son süreçte başka cihatçı gruplarla birlikte Heyet Tahrir el-Şam adında bir çatı örgüt kurdu.

Nusra Cephesi; Birleşmiş Milletler (BM), ABD, Rusya ve Türkiye'nin "terör örgütleri listesinde" yer alıyor.

Ahrar'uş Şam ve adını Şam'ın Fethi Cephesi olarak değiştiren Nusra Cephesi, 2015'te İdlib'i alan çatı örgütü Fetih Ordusu içinde birlikte yer almış ve bu eyalet farklı gruplar tarafından ortak olarak yönetilmeye başlanmıştı.

Nüfusu 1 milyonu aşan İdlib, şu anda tamamı Suriye hükümetine karşı savaşan silahlı grupların elinde bulunan tek eyalet.

Rusya: Nusra Cephesi Lideri Culani'yi Vurduk

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Rusya: Nusra Cephesi Lideri Culani'yi Vurduk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement