Saadet Öğretmen: "Çocukların Yeri Adliye Değil Parklar" - Son Dakika
Genel

Saadet Öğretmen: "Çocukların Yeri Adliye Değil Parklar"

Saadet öğretmen: "Çocukların yeri adliye değil parklar"İZMİR - İzmir'in Menderes ilçesinde 3 yıl önce, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine 'cinsel içerikli film izlettiği' ve 'istismarda bulunduğu' suçlamasıyla tutuklanan emekli öğretmen Adil Ş.

13.07.2017 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet öğretmen: "Çocukların yeri adliye değil parklar"

İZMİR - İzmir'in Menderes ilçesinde 3 yıl önce, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine 'cinsel içerikli film izlettiği' ve 'istismarda bulunduğu' suçlamasıyla tutuklanan emekli öğretmen Adil Ş.'nin yargılandığı davada karar açıklandı. Cinsel istismarı ortaya çıkaran o dönem okulda öğretmenlik yapan Saadet Özkan, "Benim çocuklarım çok acı çektiler. ve bugün toplum vicdanı rahatladı, ben de rahatladım. Hak ve adalet yerini bulsun. Çocukların yeri adliye koridorları değil, çocuk parklarıdır" dedi.

Menderes ilçesinde 3 yıl önce, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine 'cinsel içerikli film izlettiği' ve 'istismarda bulunduğu' suçlamasıyla tutuklanan emekli öğretmen Adil Ş., toplamda 82 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Duruşma sonrası, mahkeme salonunu dolduran izleyiciler, adliye koridorlarında alkışlarla mutluluklarını paylaştı. Daha sonra adliye çıkışında basın açıklaması yapıldı.

Cinsel istismarı ortaya çıkaran o dönem okulda öğretmenlik yapan Saadet Özkan, "İzmir Barosu ile birlikte o köye gittik, çocukların yarasını sardık. Benim çocuklarım çok acı çektiler. ve bugün toplum vicdanı rahatladı, ben de rahatladım. Hak ve adalet yerini bulsun. Çocukların yeri adliye koridorları değil, çocuk parklarıdır. Bütün çocuklar için çaba harcayalım, koruyalım, susmayalım. Kilitli kapıların arkasındaki çocukları görelim. Öğretmen arkadaşlarıma şunu iletmek istiyorum. Cinsel istismar olayları eğitim kurumlarında yüzde 73 yaşanıyor. Lütfen öğretmenlerimiz susmasın" dedi.

İzmir Barosu olarak davayı sonuna kadar takip ettiklerinin belirten Baro Başkanı Avukat Aydın Özcan, bu ve bunun gibi davaları baro olarak takip ettiklerini, adaletin yerini bulması için çalıştıklarını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise "Bu dava tutuksuz yargılamadan en üst düzeyde ceza ile sonuçlanan bir noktaya geldi. Bu durum, toplumun, hak, hukuk, adalet arayışının zaferidir" dedi.

Saadet Öğretmen: "Çocukların Yeri Adliye Değil Parklar"
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Saadet Öğretmen: 'Çocukların Yeri Adliye Değil Parklar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement