Saadet Partisi'nden İstifa Eden 24 Kişi AK Parti'ye Geçti - Son Dakika
Güncel

Saadet Partisi'nden İstifa Eden 24 Kişi AK Parti'ye Geçti

Saadet Partisi Kars Milletvekili Adayı Sezgin Yıldız, Kağızman İlçe Başkanı Mehmet Karataş ve 24 kişi partilerinden istifa ederek AK Parti'ye katıldı.

18.06.2018 13:02  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Kars birinci sıra Milletvekili Adayı Sezgin Yıldız ve Saadet Partisi Kağızman İlçe Başkanı Mehmet Karataş ile 24 parti üyesi partilerinden istifa ederek AK Parti'ye katıldı.

ÜYE ROZETLERİNİ BAKAN ARSLAN TAKTI

AK Partinin Seçim Koordinasyon Merkezinde düzenlenen toplantıda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Ahmet Arslan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve AK Parti Kars Milletvekili Adayları Yunus Kılıç ile Abdulfettah Çetinkaya, Saadet Partisinden AK Partiye geçen üyelere rozet taktı.

Saadet Partisi Kars 1. sıra adayı Sezgin Yıldız ve Saadet Partisi Kağızman İlçe Başkanı Mehmet Karataş'a rozeti takan Bakan Arslan, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Saadet Partisi'nden İstifa Eden 24 Kişi AK Parti'ye Geçti

"YENİ GELEN ARKADAŞLARLA DAHA GÜÇLÜ YÜRÜYECEĞİZ"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan burada yaptığı konuşmada, kutlu yürüyüşü sürdüreceklerini ifade ederek, "Bundan sonra daha da güçlenerek yürüyüşümüzü devam ettireceğiz. Değerli Sezgin Yıldız kardeşimiz, İlçe Başkanı değerli Mehmet Karataş ve onlarla birlikte aramıza gelen arkadaşlarla birlikte daha güçlü yürüyeceğiz buna şüphe yok." dedi.

Birilerinin CHP'nin kuyruğuna takıldığını ifade eden Arslan, "CHP'nin kuyruğunda onun emellerine hizmet etmek istiyor olabilirler ama Allah'a şükürler olsun, hem milletimiz görüyor hem kutlu dava uğruna, milli görüş uğruna onların da yanında yer almış o parti ile birlikte yol yürümüş ama bugün yürünen yolun yanlış olduğunu gören, yürünen yolda yanlışlığa destek verdiğini gören değerli arkadaşlarımız, 'hayır biz bu yanlışlığın içerisinde olamayız, biz CHP'nin dün ne yaptığını, onun temsilcilerinin dün ne yaptığını unutmadık dolayısıyla yarın da aynı şeyi yapacaklarını biliyoruz' dediler." değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşların CHP'nin daha önce yaptıklarını unutmadığını vurgulayan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bırakın şimdi cami cemaatinden görünmek, bırakın hoca çocuğu olduğunu ileri sürmek, bırakın bizlerin davasını savunuyor gibi görünmek, bırakın baş örtüsünün savunucusu gibi gözükmek, seçim bittiği gün fırsat ellerine geçtiğinde neler yapabileceklerini biz de unutmadık, değerli arkadaşlarım da unutmadı. Dün bunu yapanların yarın daha beterini, daha kötüsünü, daha büyüğünü yapacaklarını ama Allah fırsat vermesin. Ellerine fırsat geçerse bunları yapacaklarını çok iyi biliyorlar. İşte onların eline fırsat geçememesi, dünkü oyunlarını tekrar oynamamaları için 'hayır' dediler, 'biz onların yanında olamayız, bu kutlu davada, kutlu davanın temsilcisi, lideri, yol göstericisi Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olacağız' dediler."

Arslan, Yıldız ve ekibine teşekkür ederek, "Sezgin Yıldız kardeşimizin, değerli milletvekili adayımızın bu duruşu bu söylemi bu hareketi çok manidardır, çok değerlidir, çok kıymetlidir. O yüzden sizlerin huzurunda Sezgin Bey kardeşimize çok çok teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Biliniz ki bu gelişiniz sadece başka bir partinin milletvekili adayının AK Parti'ye gelmesi, AK aileye katılması, Ahmet Arslan'ı onun yol arkadaşlarını desteklemek adına değildir. Çok daha önemlisi, çok daha güçlüsü bir camiaya mesajdır." ifadesini kullandı.

"ALACAĞIMIZ OYLARIN CHP'YE GEÇECEK OLMASINI SİNDİREMEDİM"

Partisinden istifa eden Sezgin Yıldız ise yaptığı konuşmada Milli Görüş hareketinin CHP'nin zulmüne uğradığını söyledi.

Yıldız, istifa ettiğin açıklayarak, "İlk başından beri sindiremediğim ancak sahada da fark etmiş olduğum bir şeyler vardı, bunu sindiremedim. Bugün muhafazakar kesimin Milli Görüş'e, şahsımıza oy vermesi ve alacağımız oyların, ittifakta en çok alan CHP'ye geçecek olmasına ben sindiremedim." dedi.

Başının dik, anlının açık olduğunu vurgulayan Yıldız, "Ülkemiz gerçekten çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor, memleketimizde her zaman onurlu, dik duran lider nasip olmaz. Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında bir nefer olarak, şer odaklarına karşı tüm ekip arkadaşlarımla Kağızman İlçe Başkanımız ve teşkilatımız olarak Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu ifade ediyoruz." diye konuştu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bölge ve Kars için bir değer olduğunu vurgulayarak, "Sayın Bakan'ımıza bir oy bile zarar vermemek için bugün onun saflarına geçiyorum ve destek olacağımızı ifade ediyoruz. Sahada bize söz veren vatandaşlarımıza AK Parti saflarına, bakanımıza destek olmaya bekliyorum." dedi.

Saadet Partisi\'nden İstifa Eden 24 Kişi AK Parti\'ye Geçti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saadet Partisi'nden İstifa Eden 24 Kişi AK Parti'ye Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement