Sabitfikir Yılın "öne Çıkan" 50 Romanı Listesini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Sabitfikir Yılın "öne Çıkan" 50 Romanı Listesini Açıkladı

İdefix, bu yıl 15. kez düzenlenen ''Sanal Kitap Fuarı'' ile tüm kitap severleri unutamayacakları bir yolculuğa çıkartırken, güncel edebiyat dergisi SabitFikir işbirliğiyle yılın en çok ilgi gören romanlarıyla ilgili önemli bir araştırmaya da imza attı.

01.12.2017 08:54

7 yıldır, Türkiye'nin öne çıkan romanlarını derleyen SabitFikir'in listesine göre, bu yıl çeviri romanlar üst sıralarda yer alıyor.

Liste, 2017 yılı içinde basılan binlerce roman arasından hangilerinin öne çıktığını göstermek amacıyla hazırlanırken aynı zamanda gelecek yıllar için de arşiv değerinde bir çalışma niteliği taşıyor.

1 Kasım 2016 ile 1 Kasım 2017 tarihleri arasında yayımlanmış 50 roman, yayıncı, yazar ve gazetecilerin aralarında bulunduğu 68 kişilik bir grup tarafından seçildi.

1 NUMARA "YERALTI DEMİRYOLU"

Listede 1 numarada 2017 Pulitzer Ödülü'nün de sahibi Colsan Whitehead'ın Yeraltı Demiryolu yer alıyor. İkinci sırada Paul Auster'ın "Kendi yaşamımdan bazı şeyleri aktardım" dediği romanı "4 3 2 1" bulunurken, üçüncü ise Fransız yazar Louis-Ferdinand Céline'in 81 yıl önce yazdığı ancak bu yıl Türkçe'ye çevrilen romanı "Taksitle Ölüm" oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sabitfikir Yılın 'öne Çıkan' 50 Romanı Listesini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement