Sağlık Bakanlığı'ndan Taksim Saldırısında Yaralananlar Hakkında Açıklama - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanlığı'ndan Taksim Saldırısında Yaralananlar Hakkında Açıklama

Sağlık Bakanlığı, İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki Kaymakamlık binası yakınlarında 19 Mart günü gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında yaralananların son durumuna ilişkin açıklama yaptı.

21.03.2016 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı, İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki Kaymakamlık binası yakınlarında 19 Mart günü gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında yaralananların son durumuna ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bombalı saldırıda yaralanan 2,5 yaşındaki çocuk hastanın ameliyat sonrası beyin cerrahisi ve göz klinikleri tarafından takip edildiği ve Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki çocuk yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü bildirildi.

"2,5 YAŞINDAKİ ÇOCUK HASTAMIZIN YOĞUN BAKIMDA TEDAVİSİ DEVAM ETMEKTE"

Sağlık Bakanlığı, İstanbul'daki canlı bomba saldırısında yaralananların tedavi gördüğü hastanelerdeki son durumuna ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 2 Türkmenistanlı yaralının olduğu bildirildi. Türkmenistan vatandaşı olan 23 yaşındaki yaralının yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği belirtilerek Şişli'deki yaralıların durumuna ilişkin şöyle denildi: "2,5 yaşındaki çocuk hastamız A.B. ameliyat sonrası beyin cerrahisi ve göz klinikleri tarafından takip edilmekte olup, hastanın çocuk yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir. Çocuk hastamızın annesi 38 yaşındaki Ç.B. yoğun bakımdaki tedavisi sona ermiş olup, genel cerrahi servisinde takip edilmektedir. Genel Cerrahi kliniğince ameliyat edilen ve yoğun bakımda tedavisi devam eden 35 yaşındaki hastamız B.M. genel durumu daha iyi olması nedeniyle servise alınmış olup, genel cerrahi kliniğinde tedavisi devam etmektedir. Ayak bileği yaralanması nedeniyle yatırılan 33 yaşındaki hastamız Z.B.'nin ortopedi kliniğinde takip ve tedavisi devam etmektedir. Türkmenistan vatandaşı olan 28 yaşındaki hastamız F.B yumuşak doku yaralanması nedeniyle ameliyat edilmiş olup, plastik cerrahi servisinde takip ve tedavisi devam etmektedir. Türkmenistan vatandaşı olan 23 yaşındaki hastamız F.N. yoğun bakımda takip ve tedavisi devam etmektedir. Genel durumu daha düzeldiğinde kol kırığı nedeniyle ortopedi bölümünce ameliyatı planlanmaktadır"

"ÜLKEMİZDE BİR DAHA BÖYLE SALDIRILARIN YAŞANMAMASI DİLEĞİYLE..."

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yaralıların durumuna ilişkin yapılan açıklamada, 16 yaşındaki bir hastanın ameliyat edildiği ve genel cerrahi kliniğinde tedavisinin devam ettiği bildirildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ayrıca özel bir hastanede tedavi gören hastanın olay günü kırık nedeniyle ameliyat edildiği ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralıların durumu hakkında şu açıklama yapıldı: "16 yaşındaki hastamız B.G. ameliyat edilmiş olup, genel cerrahi kliniğinde tedavisi devam etmektedir. 37 yaşındaki hastamız H.C.'nin tedavisi tamamlanmak üzere olup, bugün itibariyle ayaktan tedavisi devam etmek üzere taburcu edilmesi planlanmaktadır. Özel bir hastanemizde tedavi görmekte olan hastamız T.B. olay günü kırık nedeniyle ameliyat edilmiş, genel durumu iyi olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır"

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında Taksim'de meydana gelen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dilenerek "Ülkemizde bir daha böyle saldırıların yaşanmaması dileğiyle, halen hastanelerimizde tedavi görmekte olan hastalarımıza acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanlığı'ndan Taksim Saldırısında Yaralananlar Hakkında Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement