Sahip Olabilecek En Riskli Köpek Irkları - Son Dakika
Genel

Sahip Olabilecek En Riskli Köpek Irkları

Wolf Hybrid Wolf Hybrid köpek ve kurtların çiftleştirilmesinden elde edilen yavrulara verilen isimdir.

18.09.2017 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Wolf Hybrid Wolf Hybrid köpek ve kurtların çiftleştirilmesinden elde edilen yavrulara verilen isimdir. Adından da anlaşılacağı gibi, aynı zamanda Kurt köpeği olarak da bilinen Kurt Hibrid köpek ve kurt (genellikle gri kurt) arası bir cinstir. Kurt-köpek hibridleri kurt yada köpek diyebileceğimiz bir tür değildir bu yüzden davranışlarını önceden kestirmek pek mümkün değildir. Taşıdığı kurt geni yüzde olarak ne kadar fazlaysa, o kadar bağımsız ve saldırgan olurlar.

Chow Chow çav çav köpek ırkı uzak ve bağımsız gibi görünse de sahiplerine sadıktırlar Orjinal olarak çinde yetiştirilirler ve 20 ila 30 kg ağırlığında olurlar, Songshi Quan ya da kabarık aslan köpeği anlamına gelen puffy-lion dog olarkta isimlendirilebilirler.Bu köpek yabancılara karşı saldırgan ve sahipleri için şiddetli koruyucu olabilir. 1979-1998 yılları arasında kayıtlı 238 ölümcül saldırı yüzünde birçok ülkede yasaklanmıştır.

Doberman Pinschers Çok dikkatli,uyanık,sadık ve zeki olmasıyla ünlüdür. Çabuk kızan ve aile üyelerine karşı aşırı korumacı tavırlarından dolayı en iyi bekçi köpeği olarak nitelendirilirler. Karl Friedrich Louis Doberman tarafından 1890 yılında Almanya'da geliştirilen alman kökenli yerli köpek bir cinstir.40 ila 80 kilo arasında olup polisler tarafındanda kullanılan Doberman çok saldırgan olabilir.

Rottweiler

Rotweiller köpek türleri içindeki en gelişmiş ve en güçlü köpeklerden biridir ve fazlasıyla koruma içgüdüsüne sahiptir. Rottweilerın içindeki potansiyel tehlikeli davranışlar genellikle sorumsuz sahiplenme, istismar, ihmal veya sosyalleşmeme ve eğitim eksikliğinden kaynaklanır.

German Shepherd Almanya kökenli bir köpek cinsidir. Ağırlığı 30 ila 45 kg arasında değişebilir. Akıllı, uyanık, tetikte ve korkusuz olduğu için Polis tarafından K9 köpeği olarak kullanılmaktadır. Alman çoban köpeği olarakta bilinirler ve iyi eğitilmezlerse saldırgan ve zarar veren bir köpeğe dönüşebilirler

American Bulldog

Amerikan Bulldog kaslı ağır bir köpek türüdür. Keyifli ve samimi tavırla bilinmelerine rağmen çok saldırgan olabilirler. En belirgin özelliği kendinden son derece emin ve inatçıdırlar. Başlangıçta bu cins yaban domuzu, sığır, haşarat öldürmek,sahibinin mal ve mülkleri korumak,işçi köpek olarak çalışmak gibi alanlar için yetiştirilmiştir.

Great Dane

Alman Mastiff veya Danimarkalı Hound olarak bilinirler. Bu köpek muazzam derecede büyüklüğüyle bilinir.Great Dane 118 cm ile dünyanın en yüksek köpeği rekorunu elinde bulunduruyor.Aslında Almanya'da yaban domuzu ve geyik avlamak için kullanılmaktadır.

Pitbull Staffordshire

'Pit bull' terimi Amerikan Pit Bull Terrier,bull terrier, Amerikan Staffordshire Terrier ve Amerikan Bulldog köpek ırklarını kapsar. Önceden Pitbull cinsi köpekler ayı ve boğaları kızdırmak için kullanılırdı.Günümüzde ise daha çok dövüş köpeği olarak kullanılmaktadır ve dünyanın en tehlikeli köpeği olarak bilinirler. Bir çok ülkede sahiplenilmesi yasaklanmıştır

Sahip Olabilecek En Riskli Köpek Irkları
Kaynak: Youtube

Son Dakika Genel Sahip Olabilecek En Riskli Köpek Irkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement