Sahipsiz Hayvanlar Bayram Etti - Son Dakika
Güncel

Sahipsiz Hayvanlar Bayram Etti

Sahipsiz Hayvanlar Bayram Etti

Antalya'da Bir Grup Gönüllü Hayvansever, Sahipsiz Hayvanları Bayramda da Unutmadı.

19.11.2010 14:41

Antalya'da bir grup gönüllü hayvansever, sahipsiz hayvanları bayramda da unutmadı.

Beraberinde götürdükleri süt, mama ve battaniyelerle hayvanları mutlu etmeyi amaçlayan gönüllüler, "Pet shop'lardan değil, barınaklardan hayvan alın" çağrısında bulundu.

Sosyal paylaşım sitesinde örgütlenen ve kendilerine verdikleri 'Hayvan Severler' (HAYSEV) adıyla hayvan haklarını korumak için çalışmalar yapan bir grup gönüllü, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı hayvan barınağını ziyaret etti. 9 günlük bayram tatilini de göz önüne alarak yanlarına aldıkları süt, mama ve battaniye ile sahipsiz hayvanları mutlu etmek istediklerini ifade eden HAYSEV Antalya Temsilcisi Jale Ünsal, ''Sahipsiz hayvanları yalnız bırakmamak amacıyla bayram gününde yanlarında olmak istedik' dedi.

BARINAKLARDAN HAYVAN ALIN

Hayvan barınaklarında çok sayıda sahipli cins köpek gördüklerini ve bu köpeklerin sahipleri tarafından acımasızca sokağa bırakıldığına dikkat çeken Jale Ünsal, şöyle dedi: ''Cins köpeklerin pet shop'lardan alınıp sokağa atıldığını görüyoruz. Burada birçok cins köpek var. Köpek sahiplenmek istiyorsanız pet shop'lardan değil, barınaklardan alın. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve çip ücreti ödeyerek köpek sahiplenebiliyorsunuz. Muhtaç hayvanlara yardım edin. Bunlar da can, bu dünya sadece bizim değil, aynı zamanda onların.'

HEVESLERİ BİTİNCE ATIYORLAR

Hayvan ziyareti için Alanya'dan Antalya'ya gelen Özge Kün, ''İnsanlar çocukları mutlu olsun diye pet shop'lardan hayvan demek istemiyorum, cins bebekleri alıyorlar. Eğlence heves bitiyor ve sokağa bırakıyorlar. Daha sonra bu bebekler diğer türlerle çiftleşiyor. Bu hem onlara eziyet hem de ortaya çıkan yeni türlere eziyet' diye konuştu. Geçen haftalarda bahçelerinde bulunan köpeklerinin zehirli et atılarak öldürüldüğünü iddia eden Kün, ''Büyük bir katliam yapıldı. Sayısını bildiğimiz 5, bilmediğimiz çok daha fazla ölen minik pati var' dedi.

ÇOCUKLARIMI KAYBETTİM

Alanya'da yaşanan aynı olayda iki köpeğini kaybettiğini ve bu olayın ardından büyük bir üzüntü yaşayan kız kardeşinin intihar girişiminde bulunduğunu kaydeden Zehra Barışkan şunları söyledi;

"Çocuğum dediğim iki köpeğimi kaybettim. Onlar benim için çok değerliler. Biz yemedik onlara yedirdik, her şeyimizdi, onlarla aile gibiydik. Bizi dünyadan kopardılar. Bizi de zehirlesinler, biz de ölmek istiyoruz. Annem, kız kardeşim perişan durumda. Hayvan öldüren insanlara inanamıyorum nasıl yapabiliyorlar. Allah'ın yarattığına nasıl karşı gelebiliyorlar. Bir cana nasıl kıyabiliyorlar."

SOKAĞA BIRAKIYORLAR

Gönüllü hayvanseverlerin barınağa yaptığı ziyaretten son derece hoşnut olduklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Müge Kütük, barınakta 200'e yakın sahipsiz köpek olduğunu söyledi. Sokak köpeklerinin yanı sıra, birçok sahipli hayvanın barınağa gelme sayısının son günlerde arttığına dikkat çeken Kütük, şöyle dedi: "İnsanlarımız özenti olarak pet shop'lardan köpek ediniyor. Bir süre sonra yaşı ilerledikçe evde bakamayıp sokağa bırakıyorlar. Böyle bir şeyin önüne geçirilirse, insanlar daha duyarlı olursa daha güzel olacak. Böylece sokak hayvanlarımız dışarıda aç susuz yaşamayacak."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sahipsiz Hayvanlar Bayram Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement