Sakarya'da "Kadın Çalışmaları Kongresi" Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da "Kadın Çalışmaları Kongresi" Düzenlenecek

Sakarya Üniversitesinde (SAÜ), "Uluslararası-Disiplinlerarası Kadın Çalışmaları Kongresi (ICWOR)" düzenlenecek.

07.12.2015 14:28

Sakarya Üniversitesinde (SAÜ), "Uluslararası-Disiplinlerarası Kadın Çalışmaları Kongresi (ICWOR)" düzenlenecek.

SAÜ Kadın, Aile, Sağlık ve Sosyal İşler Araştırma ve Uygulama Merkezi (SAUKAM) ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) işbirliğince 11-13 Aralık'ta gerçekleştirilecek kongreye ilişkin, üniversitenin senato toplantı salonundaki bilgilendirme toplantısında konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, kongrenin SAÜ'de yapılacağından mutluluk duyduğunu söyledi.

KADEM'in kadın çalışmalarıyla ilgili yaptıklarıyla dikkat çeken bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Elmas, "Dolayısıyla bu kuruluşun önderliğinde SAUKAM'ın birlikte düzenlediği bu organizasyon, cuma günü başlayacak ve 3 gün sürecek. Burada üniversite olarak ev sahipliği yapmamız bizim genel olarak üniversitemizin misyonuna uygun bir iştir. Bunu şöyle açıklayabiliriz, üniversiteler son yıllarda eğitim ve araştırma alanlarında toplumla bütünleşen, sorunlarına yönelen kurumlar haline gelmek durumunda kalmıştır" diye konuştu.

SAUKAM Müdürü Prof. Dr. Nurgül Keser de çalışmanın, kadınların genel sorunlarına ilişkin uluslararası düzeyde ve disiplinlerarası çerçevede yapılan ilk kongrelerden biri olduğunu dile getirerek, kongrede bir araya gelecek olan ulusal ve uluslararası düzeyde politikacı ve politika uygulayıcılar, akademisyenler, bürokratlar, hukukçular, sağlıkçılar ile iş kadınlarının, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde bu sorunları çok geniş bir yelpazede ele alacağını belirtti.

KADEM Sakarya Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Hülya Terzioğlu ise kongrenin SAUKAM ile KADEM'in ortak bir projesi olduğunu belirterek, "Uluslararası ve disiplinlerarası olması her iki açıdan da çok anlamlı. Zira kadın meselesini hem kadın meselesini hem uluslararası düzeyde problematikler açısından bakılacak hem ülkemizde yaşadığımız iz düşümü olan veya yerel bir takım sıkıntılar üzerinden gidilecek, kesişme noktaları tespit edilecek" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'da 'Kadın Çalışmaları Kongresi' Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement