Sakarya'dan Somali'ye Yardım Eli Uzanacak - Son Dakika
Güncel

Sakarya'dan Somali'ye Yardım Eli Uzanacak

Ramazan ayında Erenler Belediyesinin desteği ve Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Derneği'nin koordinesiyle Somali'ye gıda yardımı yapılacağı bildirildi.

04.05.2017 17:27

Ramazan ayında Erenler Belediyesinin desteği ve Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Derneği'nin koordinesiyle Somali'ye gıda yardımı yapılacağı bildirildi.

Erenler Belediye Başkan Yardımcısı Ali Akdeniz, bir restoranda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, iletişim ve teknoloji çağında, bu dünyada hala açlıktan ölen insanların bulunmasının vicdanlarda rahatsızlık oluşturması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'den Somali'ye yardım gideceğini söylemesi üzerine yardım kampanyası çalışmalarına başladıklarını ifade eden Akdeniz, "Bugünden itibaren Sakarya olarak, Erenler olarak elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Umarım bir nebze de olsa fayda getirir." dedi.

Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın ise İHH'nın kuraklığın etkili olduğu bölgelerde yardım faaliyetlerini yürütmeye devam ettiğini ifade etti.

Yardım çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Aydın, Somali'nin tarihi, coğrafi önemi, orada yaşanan kıtlık ve Batılı devletler ile vakıf olarak kendilerinin orada yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Somali'de 2011'de yaşanan kıtlık felaketinin ardından yeniden bir felaketin yaşandığını, acil gıda ve su yardımı yapılması gerektiğini dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

"2017'de 3 aşamalı bir planımız var. Birinci planımız kısa vadeli ve faaliyete geçirdik. Acil gıda ve su su yardımı. İlk etapta 500 bin litre su yaklaşık 150 bin Somaliliye ulaştırıldı. 5 bin aileye yaklaşık 25 bin kişiye kumanya paketi dağıtıldı. Ramazan ayında ise Sakarya olarak 5 bin aileye 25 bin kişiye kumanya dağıtmayı hedefliyoruz. Aynı şekilde 5 bin kişiye Somali'de iftar vereceğiz. Orta vadeli planımız derin su kuyularını yaygınlaştırmak. Bu kuyular insanların yerleşim yerlerinde kalmasına ve tarımı geliştirmeye yönelik bir faaliyet. Uzun vadeli çalışmalarımız ise oradaki ziraat fakültemizle modern tarımın yaygınlaştırılması ve kalıcı çözüme ulaşmayı hedefliyoruz. Yıl içerisinde arım fuarı yaparak Somali'de üretilen ürünleri Türkiye'ye ulaştırmayı amaçlıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'dan Somali'ye Yardım Eli Uzanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement