Sakız Ağacı Fidanları Şehitler Anısına Dikilecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Sakız Ağacı Fidanları Şehitler Anısına Dikilecek

Bahar Lions Kulübünce düzenlenen konserden elde edilen gelir, sakız ağaçlandırması projesi kapsamında şehitlerin anısını dikilecek.

14.12.2016 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahar Lions Kulübünce düzenlenen konserden elde edilen gelir, sakız ağaçlandırması projesi kapsamında şehitlerin anısını dikilecek.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Ege Orman Vakfının sakız ağaçlandırması projesine destek amacıyla İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde "Sakıza bir damla da bizden" sloganıyla sanatçı İlhan Şeşen ve piyanist Burçin Büke konser verdi.

Konserden elde edilen gelir, İstanbul'daki terör saldırısında hayatlarını kaybeden şehitlerin anısına Çeşme Çiftlikköy-Kocadağ mevkisinde, sakız ağaçlandırma projesi kapsamında 100 sakız fidanı dikilmesi için Ege Orman Vakfına bağışlandı.

Bahar Lions Kulübü Başkanı Füsun Koç, Ege Orman Vakfı ile doğaya katkıda bulunduklarını belirterek, "Düzenlediğimiz konserden elde edilen gelirle dikilecek 100 sakız fidanının, ülkemizde yaşanan son terör olayında yaşamını yitiren şehitlerimiz anısına yeşerecek." açıklamasında bulundu.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol da İzmir Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile devam eden proje kapsamında 2 yıl içerisinde 4 bin sakız fidanı diktiklerini ifade etti.

Dikilen fidanların 10 yıllık bakım sürecinden sonra damla sakızı üretimine geçeceğini aktaran Gençol, "Bu konser neticesinde bağışlanan sakız ağaçlarının şehitlerimiz anısına dikilmesi geceye ayrı bir anlam kazandırdı. Biz de dikilen ağaçlara evlatlarımız gibi bakacağız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sakız Ağacı Fidanları Şehitler Anısına Dikilecek - Son Dakika


Advertisement