Saküt,Sapanca Tarihi Adlı Oyunla Benzersiz Bir Başarıya İmza Attı! - Son Dakika
Güncel

Saküt,Sapanca Tarihi Adlı Oyunla Benzersiz Bir Başarıya İmza Attı!

Saküt,Sapanca Tarihi Adlı Oyunla Benzersiz Bir Başarıya İmza Attı!

Sapanca tarihinde yer alan ve halk arasında yıllardır anlatılan olaylar ve tarihsel dönemlerden kesitlerin yer aldığı oyun 2 perde olarak, 11 sahnede özetlendi.

07.09.2018 08:54  Güncelleme: 08:53

Sapanca Sanat, Tarih, Kültür ve Turizm Derneği Başkanı ve Saküt Yönetmeni Cemal Karaağaç'ın yazdığı 'Sapanca Tarihi' adlı oyun, Sapanca'nın ilçe olduğu gün olan 01 Eylül'de, Sapanca'daki Turizm Fakültesi'nde sahnelendi.

Titiz bir araştırmayla Sapanca tarihinde yer almış ve yaşanmış olaylara yeni bir yaklaşımın egemen olduğu oyun kurgusu, Sapanca'nın renkli tarihini başarıyla sahneye yansıttı. Karaağaç'ın yönetmenliği ve Esra Onur'un yardımcı yönetmenliğinde hazırlanan oyun, Sapanca'dan sonra Sakarya'nın ilçelerinde de Saküt tarafından sergilenecek. Sapanca'nın tarihini etkileyici bir drama duygusuyla sahneye yansıttığına inandığını vurgulayan Karaağaç, seyircinin oyunun hemen her sahnesiyle yakınlık kurmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Oyunda Sapanca tarihi kronolojik olarak Efsane-Gezgin, Efsane-Sabancı, İpekyolu-Kemer, Göçler ve Düşman İşgali Başlangıcı, İşgal Günleri, Amasya Tamimi, Erzurum Kongresi, Sapanca'da Kuvvai Milliye Oluşumu, Sivas Kongresi, Bostancı'nın Kahvesi, İsmail Hakkı-Yüzbaşı Saffet Karşılaşması, Amerikan Mandacılığı, İlçe Kutlama Komitesi Hazırlıkları ve Sapanca'nın İlçe İlan Edilişi sahnelerinden oluştu.

Ses ve ışıklama çalışmasının Çağrı Turgay Ustaoğlu ile Emre Karaağaç tarafından yapıldığı oyunda Enes Karaman, Musa Turul, Selim Bölük, Şevval Demirsel, Erva Özel, Bahar Uslu, Cemal Karaağaç, Ebranur Yılmaz, Berru Ceylan, Ahmet Enes Gümüş, Talha Şevki Kibar, Cevdet Efe Arslan, Bora Şirin, Yağmur Erdem, Hüma Hande Macaroğlu, Emrah Pehlivanoğlu ve Murat Cicioğlu rol aldılar.

İlk defa bir ilçe tarihinin sahneye yansıtıldığının bir kere daha altını çizen oyunun Yazar-Yönetmeni Cemal Karaağaç, oyunda yer alan olaylarda Sapanca'nın tarihiyle de yüzleşme imkanının yaşandığını ve oyunda rol alan oyuncularına, katkıda bulunanlara ve ilgilerini esirgemeyen seyircilere teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Saküt,Sapanca Tarihi Adlı Oyunla Benzersiz Bir Başarıya İmza Attı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement