Salon'u Takipte Kalın - Son Dakika
Kültür Sanat

Salon'u Takipte Kalın

Salon\'u Takipte Kalın

Dün akşam iki dalda Grammy Ödülü kazanan The Civil Wars 4 Nisan'da Salon'da!

13.02.2012 16:43

4 Nisan Çarşamba akşamı Salon'un konuğu olarak İstanbul'a gelecek Amerikalı folk ikilisi The Civil Wars, dün akşam düzenlenen Grammy Ödülleri'nden zaferle ayrıldı. İlk albümleri Barton Hollow'a adını veren şarkıyla aday olduğu "En İyi Country Topluluğu Performansı" ve albümün kendisiyle aday olduğu "En İyi Folk Albümü" kategorilerinin ikisinde de ödüle kavuşan The Civil Wars, ödül törenindeki canlı performansıyla da büyük ilgi topladı.

Joy Williams ve John Paul White'tan oluşan country ikilisi, yalın ve alçakgönüllü akustik folk ezgilerini 4 Nisan Çarşamba akşamı saat 21.30'da Salon seyircisiyle paylaşacak. Kuzey Amerika'nın ilgisini Grammy adaylıklarından önce, Grey's Anatomy dizisinde kullanılan "Poison & Wine" adlı şarkıyla çeken The Civil Wars, Adele'in Kuzey Amerika albüm tanıtım turnesinin açılış grubu olarak hayran kitlesini genişletti. The Guardian tarafından "Günün Yeni Topluluğu" olarak gösterilen ve Jay Leno'ya iki defa konuk olan topluluğun Michael Jackson'ın "Billie Jean" ve Leonard Cohen'in "Dance Me to The End Of Love" şarkılarına getirdiği yorumlar da albümleri kadar ilgi çekiyor.

Salon'un Bombaları Devam Ediyor:

İNGİLİZ INDIE-POP TOPLULUĞU FANFARLO, 16 ŞUBAT PERŞEMBE AKŞAMI SALON'DA

Değişik tarzlardan her zaman en iyi örnekleri ağırlayan Salon, 16 Şubat Perşembe akşamı saat 21.30'da farklı enstrümanlar kullanarak ürettiği çok sesli müzikleriyle dikkat çeken İngiliz indie-pop topluluğu Fanfarlo'yu ağırlıyor. İsmini Fransız şair Baudelaire'in La Fanfarlo eserinden alan topluluk, konserde 28 Şubat'ta yayımlanacak son albümleri Rooms Filled With Light'daki şarkıları da seslendirecek.

Fanfarlo, vokal, gitar ve klarnette Simon Balthazar, bas ve banjoda Justin Finch, vokal, keman, mandolin ve testerede Cathy Lucas, trompet, melodika ve tuşlularda Leon Beckenham ile davulda Amos Memon'dan oluşuyor. Grey's Anatomy, House M.D ve Chuck gibi birçok dizinin müziğine imza atan ve The Twilight Saga: Eclipse filminin müziğini besteleyen topluluk, konserlerinde Tom Waits, Neutral Milk Hotel ve Talking Heads gibi isimlerin şarkılarını yorumlamasıyla tanınıyor.

Fanfarlo macerasına 2006 yılında solist Simon Balthazar'ın İsveç'ten Londra'ya taşınmasıyla başladı. İlk albümleri Reservoir'ı 2009 yılında yayımlayan topluluk, rock ritimlerine de yer verdiği yeni albümü Rooms Filled With Light'ı bu ay içerisinde piyasaya çıkaracak. Yeni albümlerinde kullandıkları enstrümanlarla müziklerine ne tür yenilikler katabileceklerini denediklerini söyleyen grubun kemancısı Cathy Lucas, "Bu kez tekrarlar ve hipnotik melodilere vurgu yapmak istedik. Bunun en iyi örneğini albümün çıkış parçası olan 'Replicate' yansıtıyor" dedi.

Fanfarlo ve The Civil Wars konserlerinin biletleri 35 TL (ayakta) ve 25 TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilir. Salon biletleri, Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden satılıyor. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerlidir. Lale Kart sahipleri bilet alımlarında % 25'e varan özel indirimlerden yararlanabilirler. Salon gişesi Pazar günleri hariç her gün 10.00–18.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Salon'u Takipte Kalın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement