Rüşvetten 18 ay hapis yatmıştı! Şirketin üretimi düşünce Samsung patronu Lee'nin suçları affedildi - Son Dakika
Teknoloji

Rüşvetten 18 ay hapis yatmıştı! Şirketin üretimi düşünce Samsung patronu Lee'nin suçları affedildi

Rüşvetten 18 ay hapis yatmıştı! Şirketin üretimi düşünce Samsung patronu Lee\'nin suçları affedildi

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Jay Y. Lee'nin bir başkanlık affı ile geçmiş suçlarının silineceğini belirtildi. Lee, Güney Kore Başkanı Park Geun-hye'ye rüşvet vermekten 18 ay hapis yatmıştı. Özel affın, yarı iletken endüstrisinin koronavirüs pandemisinden kaynaklanan arz sıkıntıları, enflasyon ve lojistik sorunları ile karşı karşıya kalınması sonucunda geldiği belirtildi.

12.08.2022 17:00  Güncelleme: 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Jay Y. Lee, eski Güney Kore Başkanı Park Geun-hye'ye rüşvet vermekten 18 ay hapis yattıktan sonra geçtiğimiz yıl şartlı tahliye edilmişti. Şartlı tahliye, Lee'nin beş yıl süreyle çalışmasını yasaklarken, yurtdışı seyahatini de sınırlandırıyordu. Ancak görünen o ki yaşanan kriz dolayısıyla yöneticiye devlet tarafından af çıkarılarak işe geri dönmesi sağlanacak.

SAMSUNG ELECTRONICS BAŞKAN YARDIMCISI İŞİNE GERİ DÖNÜYOR

Güney Kore Adalet Bakanlığı, Jay Y. Lee'nin Pazartesi günü bir başkanlık affı ile geçmiş suçlarının silineceğini açıkladı. Af ile birlikte 54 yaşındaki yöneticinin 2017 yılındaki mahkumiyetini de içeren sabıka kaydı silinecek. Ülkenin en büyük şirketinin varisi böylelikle yeniden yönetimi devralabilecek.

Özel af, Samsung'un kurucusunun torunu olan Samsung'un fiili lideri Lee'nin yönetime resmi olarak katılmasını ve dev teknoloji şirketinde çalışma hakkını geri kazanmasını sağlıyor. Lee'nin şirkete dönüşü ile birlikte Samsung'un çip üretiminden yatırım planlarına kadar büyük stratejiler konusunda karar verme sürecini hızlanması bekleniyor.

Rüşvetten 18 ay hapis yatmıştı! Şirketin üretimi düşünce Samsung patronu Lee'nin suçları affedildi

ÖZEL AFFIN NEDENİ ARZIN DÜŞMESİ

Samsung yöneticisine gelen bu özel affın, yarı iletken endüstrisinin koronavirüs pandemisinden kaynaklanan arz sıkıntıları, enflasyon ve lojistik sorunları ile karşı karşıya kalınması sonucunda bir zorunluluk haline geldiği belirtiliyor.

Güney Koreli bir hükümet yetkilisi, teknoloji yatırımı ve istihdam yaratma yoluyla ulusal büyümeye öncülük etmedeki rolleri göz önünde bulundurularak iş dünyası liderlerine yönelik özel afların ulusal ekonomik krizin üstesinden gelmeye yardımcı olacağını ifade etti.

Rüşvetten 18 ay hapis yatmıştı! Şirketin üretimi düşünce Samsung patronu Lee'nin suçları affedildi

AFFEDİLMESİNE KARŞILIK ÇOK ÇALIŞACAĞINA DAİR SÖZ VERDİ

Lee ise kendisine özel olarak çıkarılan affın ardından işlediği suçlar yüzünden Güney Kore halkından özür dilerken 'yeni bir sayfa açacağını' söyledi. Samsung patronu, sürekli yatırım ve istihdam yaratma yoluyla topluma bunun karşılığını vermek için çok daha fazla çalışacağının da sözünü verdi.

Yaşanan ekonomik kriz ve tedarik sıkıntıları Güney Kore Hükümeti'ni böyle bir karar almaya zorlamış gibi görünüyor.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Rüşvetten 18 ay hapis yatmıştı! Şirketin üretimi düşünce Samsung patronu Lee'nin suçları affedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement