Sanat Müziğinin Arpla Yolculuğu… - Son Dakika
Güncel

Sanat Müziğinin Arpla Yolculuğu…

Sanat Müziğinin Arpla Yolculuğu…

Sanatın büyülü dünyası Beylikdüzü'nde sanatseverleri ayrı bir yolculuğa çıkarıyor.

20.10.2014 10:25  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahne alan "Makamlarla Arp" grubu Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz klasiklerini, tüm medeniyetlerde önemli bir yer tutan arpın başrolünde icra etti.

Beylikdüzü Kültür Merkezi, bu defa sanat müziğinin zengin nağmeleri ile doldu. Arpist Sebla Akbulut, Solist Hayat Köprüce Mertel, Kemençe Sanatçısı Nağme Yakın'ın bir arada oldukları "Makamlarla Arp" adındaki müzik topluluğu, Türk Sanat Müziği'nin seçkin eserlerini, çoğunlukla Klasik Batı Müziği'nde görülen ancak Osmanlı'da dahi geniş yeri olan arpın eşliğinde seslendirdi.

Makamlar Arpla Canlandı

Topluluk; rast makamından nihavende, hicaz makamından segaha ve daha pek çok klasikleşmiş makama hayat kattı. Tarihte çok önemli bir yeri olan Sanatçı Hacı Arif'i de anan Makamlarla Arp Grubu, "Fikrimin İnce Gülü, Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar, Üsküdar'a Giderken, Nazande Sevgilim, Ey Büt-i Nev Eda, Ne Çıkar Bahtımıza Ayrılık Varsa Yarın" parçalarını seslendirdi, izleyiciler de gruba zaman zaman eşlik etti. Balkanlara özgü Manastır türküsü de büyük beğeni topladı.

"Alkış En Güzel Destek"

2010 yılında kurulan ve başarıları Amerika'da verdikleri konserlere kadar uzanan Makamlarla Arp sanatçılarını tebrik eden ve kendilerine çiçek takdim eden Beylikdüzü Belediyesi Sanat Danışmanı Erhan Bayladı, sanata gerçekten değer veren seyircilerin çok kıymetli olduğunu belirterek, belediyenin kültür sanat etkinliklerini ajandalardan, billboardlardan ve siteden takip edebileceğini söyledi. Herkesi kültür noktalarında sanatı yaşamaya davet eden Bayladı, "Sanatçılarımızı yalnız bırakmayalım. En güzel desteğimiz alkışlarımız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanat Müziğinin Arpla Yolculuğu… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement