Sanatçı Rutkay Aziz Kimdir? - Son Dakika
Politika

Sanatçı Rutkay Aziz Kimdir?

Sanatçı Rutkay Aziz Kimdir?

Rutkay Aziz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fazıl Say sözlerine cevap vererek gündeme geldi. Peki, sanatçı Rutkay Aziz kimdir, kaç yaşındadır, sinema filmleri nelerdir?

09.01.2019 11:12  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatçı Rutkay Aziz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanını Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır" sözlerine cevap verdi. Aziz, "Faşizmin ne olduğu o zaman tam bilinemiyor. Ben mi faşist oluyorum bu durumda Mozart mı oluyor faşist? Böyle bir durum varsa ben insanlık adına Mozart'ı korumaktan yanayım" diyerek gündeme bomba gibi düştü. Peki, Rutkay Aziz kimdir? İşte! Rutkay Aziz hakkında merak ettiğiniz her şey...

RUTKAY AZİZ KİMDİR?

Asıl adı Ünal Aziz Rutkay olan Rutkay Aziz 1947 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul Karaköy'de bulunan Avusturya Lisesi 'ni bitiren Aziz, Avusturya Lisesi 'nde soyadları adlardan önce okunduğu için ismi "Rutkay Aziz" olarak söylenegelmiştir. Lisansını Galatasaray Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi'nde tamamlayan Aziz, lisede ilgilendiği tiyatroya Muhsin Ertuğrul yönetimindeki LCC Tiyatro Okulu'nda başladı.İlk sahne deneyimi Peter Weiss'ın "Marat-Sade" oyunundaki Marat rolüyle olan Aziz, tiyatro yaşamına 1971 yılından itibaren Ankara Sanat Tiyatrosu ile devam etti.

Sanatçı Rutkay Aziz Kimdir?

NAZIM HİKMET KÜLTÜR VE SANAT VAKFINI BAŞKANLIĞINI YAPIYOR

2 yıl sonra tiyatroda sanat yönetmenliği ve yönetmenlik kariyerine giriş yapan Aziz, ilk sinema deneyimini 1987 yılında "Yer Demir Gök Bakır" filmiyle yaşadı. Ziya Öztan' ın yönettiği hem sinemada hem de televizyon "Cumhuriyet" filminde Mustafa Kemal Atatürk karakteri ile gerçekleştirdi. Ayrıca Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'nın başkanı olan Aziz, Nuran Duru ile evlendi ancak 1983'te boşandı. Bu evlilikten oyuncu Doğa Rutkay dünyaya geldi. Rutkay Aziz kızıyla beraber banka reklam filmlerinde oynadı. Kendisi gibi oyuncu olan kızıyla reklam filmlerinde rol aldı.

Sanatçı Rutkay Aziz Kimdir?

SANATTA SOSYAL SORUMLULUK ÖDÜLÜ ALDI

Sanat hayatına birçok tiyatro oyunu sığdıran Rutkay Aziz "Bizimkiler", "Avrupa Yakası", "Hayat Bilgisi" gibi dizilerde oynadı. "48. Altın Portakal Film Festivali Sanatta Sosyal Sorumluluk Ödülü", "Evler Evler adlı oyun ile En İyi Erkek Oyuncu ödülü" ,"Sis filmiyle Türkiye Sinema Yazarları Derneği En İyi Erkek Oyuncu Ödülü" gibi ödüllere layık görülen ünlü sanatçının sinema filmleri ise Yer Demir Gök Bakır, Sis, Ada, Cahide, Ölü Bir Deniz, Gizli Yüz, Piano Piano Bacaksız, Kurtuluş, Cumhuriyet, Duruşma, Kemal' in Askerleri,Gülüm, Halk Düşmanı,Vesaire Vesaire'dir.

Son Dakika Politika Sanatçı Rutkay Aziz Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement