Sanayiciler Vergi Avantajlarına Mercek Tuttu… - Son Dakika
Güncel

Sanayiciler Vergi Avantajlarına Mercek Tuttu…

Sanayiciler Vergi Avantajlarına Mercek Tuttu…

DOSABSİAD ve Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı işbirliğinde gerçekleşen seminerde 'Organize Sanayi Bölgelerinde Vergisel Avantajlar ve Ar-Ge Uygulamaları' konuları ele alındı.

20.12.2017 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DOSABSİAD Konferans Salonunda gerçekleşen seminerde Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş ve beraberindeki yönetici ve uzmanlar, sanayicilerin tüm sorularını yanıtladı.

DOSAB'da faaliyet gösteren firmaların temsilcilerinin katıldığı seminerin açılış konuşmasını yapan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nilüfer Çevikel, " Türkiye'nin en önemli üretim merkezlerinden biri olan DOSAB; üretim, istihdam ve ihracat noktasında oldukça ciddi bir potansiyeli barındırmaktadır. Bugün 45 binin üzerindeki istihdam kapasitesinin yanı sıra, 4.5 milyar dolarlık ihracat hacmi, DOSAB'ın Bursa ve ülke ekonomisine sağladığı katkının açık bir göstergesidir" dedi.

DOSAB'da faaliyet gösteren firmaların hedeflerini her geçen gün büyüten bir mantıkla hareket ettiklerini söyleyen Çevikel, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Ülkemize daha faydalı olmak, global pazarlarda 'Üreten Türkiye' algısını pekiştirmeye gayret ediyoruz. Bu noktada üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle katma değer üretmek adına gecemizi, gündüzümüze katıyoruz. Tabi tüm bunları yaparken omzumuzda devletimizin elini her zaman hissediyoruz. Gerek vergi noktasındaki teşvik ve destekler ile gerekse üretimi destekleyen bir takım reformlar ile uluslar arası arenada rakiplerimizle mücadele etmeye çalışıyoruz. Bugün de burada Sayın Vergi Dairesi Başkanımız Nuri Karakaş ile organize sanayi bölgelerinde uygulanan vergisel teşvikleri konuşacağız. Sayın Başkanımız, sizin sorularınızı ilk ağızdan yanıtlayacak.Ben kendilerine seminerimize katıldıkları için bir kez daha teşekkür ediyorum."

DOSABSİAD ile böyle bir işbirliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş ise Bursa'da özellikle ihracatçıları yakından ilgilendiren yeni yapılanmalar yaşandığını söyledi. 2017 yılının başında KDV iadelerine dönük Bursa İhtisas Vergi Dairesi'nin hizmete başladığını belirten Karakaş, son yapılan vergi düzenlemeleri kapsamında da beyannamelerini düzenli veren ve vergilerini zamanında ödeyen mükellefler için yüzde 5 vergi indirimi avantajı sağlandığını hatırlattı.

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı olarak tüm vatandaşlara aynı kalite ve standartta hizmet verme anlayışına sahip olduklarını bu bağlamda hiçbir kesimin öncelikli hizmet almasının söz konusu olmadığını vurgulayan Karakaş, Bursa'nın özellikle sanayi, ihracat ve istihdam alanlarında diğer illere göre yakaladığı başarılar gibi Bursa Vergi Dairesi Başkanlığının da iade süresi, tahsilat oranı gibi birçok konuda emsal illere göre öncü durumda olduğunu belirtti.

İlk defa uygulanacak olan yüzde 5 vergi indiriminin vergiye uyumlu mükelleflere dönük atılan çok önemli bir adım olarak gördüğünü söyleyen Nuri Karakaş, şuan da konuya ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından tebliğ çalışmalarının devam ettiğini, tebliğ çalışmasına katkı sağlamak amacıyla, seminerde dile getirilen soruların da yer alacağı bir görüş ve öneri raporunun hazırlanarak Gelir İdaresi Başkanlığı'na gönderileceğini ifade etti.

Öte yandan yarım gün süren seminerde Başkan Nuri KARAKAŞ ve beraberindekiler, katılımcılardan gelen tüm soruları yanıtladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanayiciler Vergi Avantajlarına Mercek Tuttu… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement