Şanlıurfa'da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Şanlıurfa'da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu

Şanlıurfa\'da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu
12.01.2026 15:59

Yasa dışı belge düzenleyen 20 şüpheli gözaltına alındı, silah ve dijital materyal ele geçirildi.

ŞANLIURFA'da, yasa dışı yollarla ülkeye giren göçmenlere sahte belge ve evrak düzenlediği tespit edilen şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda, 20 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda silah ve dijital materyal ele geçirildi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, ülkeye yasa dışı yollardan giren göçmenlere sahte belge düzenleyen şüphelilere yönelik çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adreslere, Özel Harekat ekiplerinin desteğiyle eş zamanlı operasyon düzenlendi. Adreslerde yapılan aramalarda; 2 pompalı tüfek, 1 kurusıkı tabanca, 135 bin TL, 2 bin 500 dolar ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Suç unsurlarına el konulurken, aralarında organizatörlerin de bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, işlemleri sonrası 'Resmi belgede sahtecilik' ve suçlarından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement